h i r d e t é s

Kecskeméten az ellenzék mellett állnak a Quaestor-károsultak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kecskeméten az ellenzék mellett állnak a Quaestor-károsultak

2018. április 04. - 16:01

A cserben hagyott  kecskeméti Quaestor-károsultak demonstráltak szerda délelőtt Kecskeméten a városháza előtt. 

Dr. Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője évek óta járja az országot, és próbál segíteni a pórul járt embereken. Mint mondta, érdemben a jelenlegi kormány nem segített a károsultakon, sőt inkább lassították a folyamatokat, amennyire csak lehetett. 

A Quaestor-károsultak ügyében megkerülhetetlen a Magyar Nemzeti Bank felelőssége, mert az MNB nem látta el az ellenőrző feladatát és nem védte meg a befektetéseket. Különösen érdekes ez Kecskeméten, ahol a Matolcsy-család rokoni szálakon kapcsolódik a városvezetéshez, Szemerey Szabolcs a polgármester asszony felesége. A devizahitelesek és a brókerbotrány károsultjai megszenvedték az elmúlt időszakot és még azt is végig kell hallgatniuk a kormányzati médiumokból, hogy a kabinet megmentette őket - fogalmazott.

A Questor-károsultak nevében felszólaló Kálmán-Pikó István azt mondta, az ügy látszólag arról szól, hogy egy csalárd cég kirabolt 32 ezer embert. Ám őket valójában nem egyszer, hanem négyszer rabolták ki, egyszer a Quaestor és háromszor a politika. Szavai szerint többet veszítettek "a magyar állam úgynevezett segítségnyújtásával, mint amennyit az egész Quaestor-ügyön buktak". A kárrendezési törvény miatt a károsultak 75 százaléka kevesebb pénzhez jut, mintha a jogszabály meg sem született volna - emelte ki, hozzátéve, hogy 12 ezren egyetlen fillért nem kapnak. Hozzátette, hogy az MSZP-Párbeszéddel már korábban megállapodást kötöttek, amely szerint rendezni fogják az Orbán-kormány mulasztásait, így bizakodva tekintenek az országgyűlési választások elé, és a változásra voksolnak. 

Király József országgyűlési képviselőjelölt hangsúlyozta, hogy kormányváltás esetén igazságot szolgáltatnak a károsultak számára, ezért arra kér mindenkit, hogy menjen el szavazni április 8-án, vasárnap, és támogassák az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeit és listáját.

 


Kommentelne? Kattintson ide!