h i r d e t é s

Kecskeméten egy nappal korábban emlékeznének március 15-re

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kecskeméten egy nappal korábban emlékeznének március 15-re

2018. március 07. - 16:47

 

Érthetetlen, hogy a kormánypárti városvezetés miért egy nappal korábban akar megemlékezni az 1848-as forradalomról - mondták egy egybehangzóan a kecskeméti ellenzéki politikusok szerdai, közös sajtótájékoztatójukon.

Pártállástól függetlenül részt vett az összes közgyűlésben szerepet kapó ellenzéki politikai párt azon a szerda délutáni sajtótájékoztatón, amelynek témája a jövő héten esedékes '48-as városi megemlékezés volt. 

Mint mondták, értetlenül állnak azelőtt, hogy miért egy nappal korábban, március 14-én 15:00 órától kívánja megtartani a közös városi megemlékezést a fideszes városvezetés. Sőt mi több, úgy vélik, hogy ez egyenesen a magyar szabadságharc hőseinek megcsúfolása.

Király József, az MSZP kecskeméti frakcióvezetője és országgyűlési képviselőjelöltje kiemelte, hogy gyerekkora óta nem emlékszik olyanra, hogy ne a napján tartották volna a március 15-ei ünnepséget. Hozzátette, hogy az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünket nem lehet ilyen módon senki kénye-kedve szerint félvállról venni. Az emlékezés koszorúit ezért az ellenzéki pártok március 15-én, csütörtökön 10.00 órakor fogják elhelyezni a Kossuth-szobornál, ahogy azt a tisztesség megkívánja.

Végezetül arra szólították fel a városvezetést, hogy fontolják meg újra az ünnepség dátumát. Amennyiben viszont nem változik az álláspont; az ellenzék is jelen lesz 14-én, de megemlékezésüket másnap fogják megtartani a fenti időpontban és helyszínen - áll a kecskeméti MSZP sajtóközleményében.


 

h i r d e t é s