h i r d e t é s

Kemény hangok jelentek meg Orbánnal szemben, de nem a baloldali sajtóban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kemény hangok jelentek meg Orbánnal szemben, de nem a baloldali sajtóban

2018. január 31. - 14:27

 

A legolvasottabb napilap főszerkesztője finoman szólva sem örült, hogy Orbán Bécsbe látogatott, azt mondta róla, hogy "Rambó-diktátor".

Sebastian Kurz osztrák kancellár (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a bécsi kancellárián. A magyar kormányfő Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárral és Christoph Schönborn bíborossal, valamint Wolfgang Schlüssel korábbi kancellárral is találkozott. - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor keddi bécsi látogatása után kemény hangok jelentek meg vele kapcsolatban az osztrák sajtóban. És nem a baloldali lapokban, hanem a konzervatív, egyértelműen a kancellárral szimpatizáló orgánumokban. - írja az Index 

A legélesebb bírálat az Österreich című napilapban látott napvilágot. (Ez egy olyan kiadvány, mint itthon a Lokál, a választási kampányban elég nyíltan Sebastian Kurz mellé álltak.)

A lap főszerkesztője azt írja kommentárjában, hogy Orbán remélhetőleg nem egy követendő példa az osztrák kancellárnak és alkancellárnak, mert „szélsőjobboldali, embertelen a menekültekkel, antidemokratikus diktátor, környezetromboló". Majd felteszi a kérdést: 

Kinek jutott eszébe, hogy az Európai Unióban kívülállónak számító Rambo-diktátor legyen az első állami vendége a Kurz-kabinetnek?

A főszerkesztő azt a költői kérdést is felteszi, hogy ki lesz a következő hivatalos vendég Bécsben. A jobboldali extrémista Lengyelország? Vagy Erdoğan, a külügyminiszter új barátja? 

A liberális-konzervatív Die Pressében is kritikus cikket írt Christian Ultsch, a lap külpolitikai vezetője. Megjegyezte, hogy Orbán minden tegnapi találkozójáról került fel fotó a kormányfő Facebook-oldalára, kivéve arról „a titkos találkozóról", amelyet a Népszabadságot bezáró Heinrich Pecinával folytatott – jegyezte meg a szerző. 

index.hu


 

h i r d e t é s