fbpx "Kérem, segítsen. Kérem, intézkedjen" – Galla Miklós újabb nyílt levele Orbán Viktornak | CIVILHETES

h i r d e t é s

"Kérem, segítsen. Kérem, intézkedjen" – Galla Miklós újabb nyílt levele Orbán Viktornak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Kérem, segítsen. Kérem, intézkedjen" – Galla Miklós újabb nyílt levele Orbán Viktornak

2021. szeptember 05. - 16:15

 

Egyúttal megköszönte a miniszterelnök szellemes válaszát.

Galla Miklós - Forrás: MTI/Mohai Balázs

Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!

– ezt a választ címezte Orbán Viktor miniszterelnök Galla Miklósnak, miután a humorista nyílt levélben fordult hozzá a hét elején. Galla a levelében arra kérte Orbánt, hogy intézkedjen, hogy mielőbb megkaphassa a Karinthy-gyűrűjét, amit kiérdemelt, ám nem kaphatott meg, miután az MTVA júniusban úgy döntött, hogy mégsem adják oda neki, mert szerintük Galla nem méltó a kitüntetésre.

Bár Orbán a válaszában jelezte, hogy nem illetékes az ügyben, a 444 észrevette, hogy a humorista újabb nyílt levelet intézett a miniszterelnökhöz. Ebben megköszönte a szellemes választ, egyúttal jelezte, hogy az ügy továbbra sem oldódott meg, Orbán viszont bizonyára tehetne valamit, hiszen jó eséllyel ismeri azt a személyt, aki kinevezte Dobos Menyhért vezérigazgatót, illetve az MTVA kuratóriumának tagjait.

Szólítsa fel őket, hogy további késedelem nélkül adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, tegyék lehetővé, hogy visszatérjek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára szívhez szóló, világszínvonalú dalaimat

– írja Galla, hozzátéve, hogy nem szeretne arra gondolni, hogy valakit a származása miatt ér hátrányos megkülönböztetés Magyarországon, most mégis erre gyanakszik.

Kedves Miniszterelnök Úr, egy teljesen ártatlan embert minden ok nélkül meghurcoltak. Kérem, segítsen. Kérem, intézkedjen. Köszönöm

– zárul a humorista vasárnapi nyílt levele. (24.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek