h i r d e t é s

„Keresünk egy kisgyereket, akit meg kellene keresztelni” - Erdélyben is kicsiket puszilgatott Orbán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

„Keresünk egy kisgyereket, akit meg kellene keresztelni” - Erdélyben is kicsiket puszilgatott Orbán

2019. május 10. - 08:27

 

Újra gyerekekkel cukiskodott az Erdélybe látogató miniszterelnök, ezúttal egy szászfenesi családhoz ugrott be köszönni. - írja a nepszava.hu.

Fotó: nyugatifeny.hu

A romániai EU-csúcsra utazva sem mulasztotta el Orbán Viktor, hogy hódoljon a politikai pedofília szokásának: mielőtt Nagyszebenbe utazott volna, felkeresett egy többgyerekes szászfenesi családot Velük már 2017 októberében is találkozott, a helyi templomszentelés és a család Emma nevű kislányának keresztelőjének alkalmával – az újbóli találkozóról videó is készült. 

A nagy médiafelhajtással kísért 2017-es eseményen a kislányt egyébként Bogárdi-Szabó István református püspök keresztelte meg, de Orbán részben magáénak tartja az érdemet, hiszen a múltat felidézve úgy fogalmaz: „kereszteltünk”

A tulajdonosi szemlélet a felvétel egészét áthatja, de igazán markánssá csak a nagymama megjegyzése teszi, …

keresünk egy kisgyereket, akit meg kellene keresztelni, s akkor egyszer mondtam, hogy tiszteletes úr, nekem van egy kisunokám, már hat hónapos, már meg kellene őtet keresztelni. Hát akkor aszondja, ez a mi gyerekünk, és úgy is lett, ő lett a kis Emma

 -mondta büszkén az asszony.

Ritka az olyan eset, amikor egy tiszteletes kutat keresztelni való gyerek után. Az okokról megkérdeztük Máté Istvánt, a szászfenesi református egyházközség tiszteletesét, aki szerint keresést nem Orbán Viktor látogatása, hanem a szászfenesi templom felavatása indokolta – erre az eseményre érkezett a magyar miniszterelnök is. A történtek azonban így is összefüggnek, hiszen a magyar kormány mintegy félmillió eurós támogatása nélkül a templomot sem lehetett volna befejezni és felavatni.
Orbán Viktor a napokban parlamenti dolgozószobájában fogadott egy hároméves gyereket, akit körbe is vezetett az Országházban. 

Az ilyen jellegű, jelenleg leginkább a fideszesek által alkalmazott pr-akciók Székely László alapjogi biztos szerint is problémásak, ennél is nagyobb gond, hogy ezeket szankcionálni sem lehet igazán.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s