h i r d e t é s

Kézművestáborra fel! + 16 további tematikus gyerektábor idén nyáron is Kecskeméten

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Kézművestáborra fel! + 16 további tematikus gyerektábor idén nyáron is Kecskeméten

2022. április 22. - 15:36

Kézművestábor immáron harminc éve: a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborai között idén is megtalálható a művészi hajlamú gyerekek kedvence.

Mit szólnál ahhoz, ha nyáron egy teljes héten át alkothatnál, kipróbálhatnál tucatnyi kézműves technikát, a végén pedig kiállítanák a műveidet? A PEOPLE TEAM nyáritábor-kínálatában harminc éve megtalálható a kézművestábor, amely méltán népszerű a 7–17 év közötti diákok körében. A napközis foglalkozásokat gazdag anyag- és eszközhasználat jellemzi, a kipróbálható tevékenységek között szerepel az újrahasznosítás, a szobrászkodás, a pólófestés, a gyöngyfűzés, az origami, az üveg- és kőfestés, a gyertyaöntés, a fonalhímzés – és sok minden más, szóval olyan nem fordulhat elő, hogy unalmadban a lábadat fogod lóbálni, és körbehaknizod a tábor területét azzal a szöveggel, hogy „Mit csináljak? Nem tudok mit csinálni.”. Kattints ide: https://peopleteam.hu/taborok/kezmuvestabor-nyari-tabor/, és nézd meg, miket alkottak eddig a PT-s művészpalánták!

A PT nem csupán a résztvevők délelőttjeinek tartalmas eltöltéséről gondoskodik, de a gazdag délutáni és esti programkínálat miatt egész napos elfoglaltságot jelent. Délutánonként workshopokon vehetsz részt, kutyákat simogathatsz, kígyót bűvölhetsz, strandolhatsz, esténként pedig csapatversenyeken bizonyíthatsz, Animal Cannibals-koncerten tombolhatsz, vagy a csillagok állását vizsgálhatod. A kecskeméti táborba bejárós és ottalvós változatban is lehet jelentkezni, a szállás kérdésétől eltekintve mindenki ugyanabban az ellátásban részesül, illetve ugyanazokon a programokon vehet részt. A napi háromszori étkezés során a táboroztatók figyelembe veszik az ételallergiákat és a vegetarianizmust, csak jelezd az erre vonatkozó kérésedet a regisztrációs lapon (itt tudsz jelentkezni a táborba), valamint a helyszínen. Korlátlanul csemegézhetsz a zöldség- és gyümölcspultról, és ha még ezek után is éhesnek éreznéd magad, jó, ha tudod, hogy a tábori büfé éjjel-nappal nyitva lesz.

A PT-ben egyszerre tucatnyi szekció valósul meg, turnusonként akár 500 fő részvételével, de ez ne aggasszon, mivel a tematikus foglalkozások 5-10 fős csoportok köré szerveződnek, a tábor területe pedig hatalmas, így délelőttönként fel sem fog tűnni a gyereksereg. Az órákat fiatal tanárok (részben egyetemisták) tartják, akik rugalmasak, minden problémára megkeresik a megoldást, és nem hagyják megválaszolatlanul a felmerülő kérdéseket. Az elmélet helyett persze fontosabb a gyakorlat, így a kézművestábor kapcsán ne művtöriórára készülj, hanem olyan tevékenységekre, amelyeknél kezedet-lábadat szabadon használhatod, és a készülő műveknek legfeljebb az idő és a fantáziád szabhat határt. Olvass élménybeszámolókat a https://gyermektabor.info oldalán, és tudd meg, hogyan érezték magukat más gyerekek a PT új generációs táboraiban!