h i r d e t é s

Kiakadt a nemzetközi szervezet, hogy Orbánéknak a járvány ideje alatt is az aljaskodáson jár az eszük

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Kiakadt a nemzetközi szervezet, hogy Orbánéknak a járvány ideje alatt is az aljaskodáson jár az eszük

2020. március 27. - 09:08

 

Kiakad Orbánékra a “Riporterek Határok Nélkül” nevű ismert nemzetközi szervezet. Szerintük félő, hogy a magyar kormány ezzel a lépéssel a sajtószabadság teljesen felszámolná, nemcsak a járvány idejére. - írja a hirhugo.hu.

A hírek szabad áramlása fontosabb, mint valaha, ezért aggodalommal figyeljük, hogy a koronavírus-járványra hivatkozva korlátozzák a szabadsajtó működését egyes kormányok,

- írja a Riporterek Határok Nélkül szervezete az Európai Bizottság elnökének, az Európai Tanács elnökének és az Európai Parlament elnökének címzett levelében, amiben a magyar kormány veszélyhelyzeti törvényére hívják fel a figyelmet.

Hangsúlyozzák:

tisztában vannak a fake news veszélyeivel, és a pánikkeltő rémhírekkel, de ezek nem igazolják, hogy a magyar kormány az újságírókkal is hasonlóképpen járjon el. A szervezet szerint félő, hogy a magyar kormány ezzel a lépéssel a sajtószabadság teljesen felszámolná, nemcsak a járvány idejére.

A magyar parlament elfogadja a törvényt, az félelmetes precedenst teremhet más államoknak. Ha ez megtörténik, felbecsülhetetlen károkat szenvednek az alapvető jogok és a demokrácia az Európai Unióban- írják

hirhugo.hu


 

h i r d e t é s