h i r d e t é s

„Kifelé a magyarokkal” – kiabálták Androrrában a román szurkolók

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

„Kifelé a magyarokkal” – kiabálták Androrrában a román szurkolók

2023. március 27. - 12:56

A mérkőzésen az ultrák később egymással verekedtek.

A kép illusztráció! - Forrás: mandiner.hu

„Kifelé a magyarokkal az országból” – ezt is kiabálták, nyilván megszokásból, az Egyesülve a trikolór alatt (Uniti Sub Tricolor) nevű román szurkolói csoport tagjai szombat este Andorrában, az Andorra–Románia Európa-bajnoki selejtező idején, az Adevarul és a Transtelex írása szerint.

A meccset Románia nyerte 2–0-ra, de a sikert beárnyékolta, hogy a román ultrák a gyűlölködő bekiabálások mellett folyamatosan munkát adtak a rendfenntartóknak, mert erősen füstölő fáklyákat gyújtottak, aztán össze is verekedtek a lelátón, szerencsére nem a helyiekkel, hanem egymással. 

Több embert őrizetbe vettek.

A többi román szurkoló a hely szelleméhez illően szintén hangosan nyilvánított véleményt a történtekről, azt skandálva, „szégyelljétek magatokat”. 

A történtekről Nicu Ștefănuță európai parlamenti képviselő azt mondta, hogy az ultrák értelmetlenül ártottak a román válogatottnak, és

Isten őrizz, hogy a magyarok elmenjenek az országból,

mert ezzel Románia csak veszítene, ahogyan a szászok távozásával is vesztett.

A tudósítások kiemelik, a román labdarúgó-szövetség is sokat nyel a szélsőséges román szurkolók idegengyűlölő megnyilvánulásai miatt. A szombat esti andorrai meccsen történtek miatt arra lehet számítani, az UEFA megint megbünteti a román válogatottat. (MagyarNarancs)