fbpx Kilenc értékes állami ingatlant adott el a Nemzeti Vagyonkezelő | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kilenc értékes állami ingatlant adott el a Nemzeti Vagyonkezelő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kilenc értékes állami ingatlant adott el a Nemzeti Vagyonkezelő

2021. november 26. - 09:06

 

15 milliárd forintért Miközben zakatol a Városháza-el nem adási ügy, a Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter által felügyelt Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. eladott egy állami ingatlancsomagot.

Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter - Forrás: MTI

Kilenc, köztük Andrássy úti, budai vári, Naphegy téri és Balaton-parti ingatlanokat tartalmazó ingatlancsomagot adott el közel 15 milliárd forintért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, a licit júniusban zárult, a nyertest azonban csak most nevezték meg. A nyertes ingatlanalapot kezelő cég Jellinek Dániel ingatlanbefektetőhöz köthető, írta a Magyar Nemzet csütörtöki nyomtatott számában közzétett hirdetményt hivatalos válaszként megkapó 444.hu.

A portál cikke emlékeztetett, miközben javában zakatol a Fővárosi Önkormányzat épületét érintő kampány, sőt, a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött, hogy vizsgálóbizottságot állít fel a Városháza-ügy miatt, amelynek egyik központi szereplője a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt., addig

a Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter háttérintézményeként működő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 14,6 milliárd forintos áron adott el egy ingatlancsomagot, amibe például az Andrássy út 73-75. alatti MÁV-székház, a siófoki Erzsébet szálloda és a budai Várnegyedben található Táncsics Mihály utca 1. szám alatti patinás épület is beletartozott. A csomagból a MÁV-székház 6,3 milliárd forintot, míg a siófoki szálloda 2 milliárd forintot ért az MNV saját értékbecslése szerint.

Eddig ugyanis nem lehetett tudni, hogy ki lett az Andrássy úti, a balatoni és a várnegyedi értékes ingatlanok közös, új tulajdonosa. Sokadik kérdésükre az MNV végül a Magyar Nemzetben november 24-én megjelent cikk linkjét küldte el a 444-nek. Ebből kiderült, hogy

a csomagszerű értékesítés célja az volt, hogy az ingatlanpiac által biztosított optimista befektetői hangulatot kihasználva a kevésbé vonzó ingatlanok is befektetőre találjanak.

Licitálni az állami vagyonkezelő elektronikus aukciós rendszerében lehetett, ezen a módon kelt tehát el ez az ingatlancsomag is, a vevő pedig a ReoCo Value Added Ingatlanalap, az adásvételi szerződéseket már alá is írták.

A 444.hu felhívta a figyelmet: a ReoCo Value Added Ingatlanalap az Indotek-Investments Alapkezelő Zrt.-hez tartozik, legutóbbi beszámolója szerint 2020 végén a saját tőkéje 40,8 milliárd forint volt.

Az Indotek-Investments pedig a Florange Property Kft.-én keresztül Jellinek Dániel többségi tulajdona, az ingatlanmágnás

Magyarország tizedik leggazdagabb embere 107,5 milliárd forintos becsült vagyonnal.

Szeptember 1-jén jelentette be a francia Auchan tulajdonosa és az Indotek-csoport, hogy szándéknyilatkozatot írtak alá, így a magyar csoport kisebbségi tulajdont szerezhet a francia lánc magyar cégeiben. (Telex)


 

h i r d e t é s