h i r d e t é s

Kilép az MSZP-ből Hunvald, de a politizálást nem adja fel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kilép az MSZP-ből Hunvald, de a politizálást nem adja fel

2019. július 26. - 14:48

 

Az ellenzéki összefogás miatt nem indulhat a VII. kerületi polgármesterként Hunvald György, ezért döntött így.

Hunvald György - Forrás: Hunvald György / Facebook

Facebook-oldalán jelentette be Hunvald György, hogy elhagyja az MSZP-t. Mint fogalmaz, „Sajnos eljött az idő, amikor mindent mérlegelve, kilépek abból a közösségből, ahol 26 éven keresztül nagyon jól éreztem magam. Most sem azért lépek ki az MSZP-ből, mert ez az érzés megváltozott.  1993 óta küzdöttem azért, hogy minél sikeresebbek legyünk, elkötelezett baloldaliként megpróbáltam segíteni az embereknek a problémáik megoldásában.”

A bejegyzést idéző 444.hu hozzáteszi, az egykori hetedik kerületi polgármester szeretett volna idén újra indulni az önkormányzati választáson, és ehhez összeszedett több mint 5 ezer támogató aláírást a kerületi polgároktól. Az ellenzéki pártok azonban közös jelöltet akartak, és több közülük kizárta Hunvald támogatását. A közös polgármester-jelölt végül Niedermüller Péter DK-s politikus, eddigi EP-képviselő lett.

Hunvald bejelentése szerint pénteken elhagyja a szocialistákat, és civilként folytatja a politizálást. A lap megkérdezte, hogy indulna-e az önkormányzati választáson. A politikus nem adott egyértelmű választ, de azt szóban megerősíti, hogy nem adja fel eddigi karrierjét.

Hunvald György a kerületi ingatlanügyek miatt többször állt már bíróság előtt, és két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban. Még mindig van folyamatban egy büntetőügye, ebben hűtlen kezeléssel vádolják, az ügyész három év börtönt kért, ítélet legkorábban ősszel várható. Hunvald György mindenben ártatlannak vallja magát. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s