h i r d e t é s

Kínai futócipőben is lehet jó eredménnyel teljesíteni?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Kínai futócipőben is lehet jó eredménnyel teljesíteni?

2024. június 18. - 09:47

Gyakran előfordul, hogy ha a környezetünk negatívan értékel egy futócipőt, akkor hajlamosak vagyunk mi is lemondóan nyilatkozni róla. De az is megtörténik nem egyszer, hogy azonnal, próba nélkül elutasítjuk. 

Forrás: cipoteszt.hu

Amikor azt mondja például valaki, hogy egy adott lábbeli kínai, akkor a szóhoz kapcsolódó negatív asszociációk jönnek elő elsőként. Vagyis az, hogy nem megfelelő a minősége, gagyi.

Pedig egy olyan kínai márka, mint a Lin-Ning sokat tud, és elismert Nyugat-Afrikában, Ázsiában is. Sőt, nemrég a kenyai Gilbert Kipleting Chumba ennek egyik modelljében nyerte meg a Belgrád Maratont.

Persze az is érthető, ha maradnál inkább egy jól bevált és ismert futócipő mellett. Mielőtt bármelyik lábbeli mellett döntenél, feltétlenül informálódj, olvass véleményeket, értékeléseket! A döntésben segítségedre lehet a Cipőteszt oldala, ahol blogbejegyzések és összetett kereső is támogatja a választást.

Örök kérdés: milyen futócipőt vegyek?

Akár régóta futsz már, akár most kezded, mindig felmerül, hogy milyen futócipőt érdemes vásárolni. Ebben befolyásol a környezeted, a pozitív és negatív visszacsatolások. De ha kicsit szakmai oldalról is megközelítjük a dolgot, akkor a következő kérdésekre jó, ha tudod a választ.

  • Elsőként azt érdemes fixálni, hogy mire fogod használni a cipőt, vagyis milyen talajon futsz majd vele, és milyen típusú futást végzel.
  • Ez utóbbinál kérdés még a tempó és a táv is.

Ha tisztázódtak ezek a dilemmák, akkor egy részletes futócipő keresőben könnyen megtalálhatod a számodra ideálisat.

Hogyan válasszak?

Miután a talaj, táv és tempó is megvan, tovább lehet cizellálni azt a kérdéskört, hogy hogyan érdemes futócipőt választani. Dönteni kell, hogy stabil, neutrális vagy támogató cipő lenne inkább megfelelő. De a drop, a méret és a szélesség is éppoly fontos. Sőt, még a női, illetve a férfi verziók között is van különbség. Egyáltalán nem mindegy, hogy például egy hölgy a részére szánt modellt fogja-e választani.

Az sem elhanyagolandó, hogy melyik évszakban tervezed a futást. Bár a nyár ilyen szempontból nem csúcsszezon, de ha mégis tervezel mozogni, akkor légáteresztő anyagban érdemes gondolkodni.

Persze sokaknál a márka is döntő szempont. De a felvázolt eset, az, hogy kínai futócipőben nyerték meg a Belgrád Maratont, igazolja, hogy jobb, ha nem csak brand szerint döntünk.

Néhány infó a Li-Ning márkáról

Azt nem árt tudni, hogy a Li-Ning márka futócipőit az AliExpress-en találod meg, és van közöttük 10 ezer forintos modell is. Ha pedig a Temu-n keresgélsz, itt lesznek utánzatok még alacsonyabb áron. Ez azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy Európában nem igazán ismert gyártmány, a világ más tájain aktívan jelen van a piacon. A minőségét pedig az is jelzi, hogy a Feidian 3 Ultrával már többen is értek el kimagasló eredményeket. Persze itt már nem az olcsó kategóriáról van szó.

Ha a fent felsorolt szempontok mindegyikét figyelembe veszed, amikor futócipőt vásárolsz, könnyen megtalálhatod a számodra ideálisat. A keresgélés időigényes, de hosszú távú befektetést jelent.