fbpx Király Gábor volt válogatott kapus indul a Fidesz színeiben Szombathelyen polgármesternek | CIVILHETES

h i r d e t é s

Király Gábor volt válogatott kapus indul a Fidesz színeiben Szombathelyen polgármesternek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Király Gábor volt válogatott kapus indul a Fidesz színeiben Szombathelyen polgármesternek

2019. június 15. - 07:15

 

Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy párt színeiben induljon a szombathelyi polgármester-választáson – tudta meg a 24.hu

Király Gábor - Forrás: MTI

A felkérés tényét Király környezetében is megerősítették a lapnak, de végleges döntés még egyik oldalról sem született.

Király, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa kevesebb mint egy hónapja jelentette be visszavonulását.

A szombathelyi Fidesz hosszú ideje igyekszik megtalálni a megfelelő jelöltet az őszi önkormányzati választásra, miután Hende Csaba, az Orbán-kormány korábbi honvédelmi minisztere, a helyi Fidesz irányítója kiábrándult a polgármesteri posztot 2010 óta betöltő Puskás Tivadarból. A városi politika azt követően vált izgalmassá, hogy a Fidesz elveszítette közgyűlési többségét, miután a Pro Savaria Egyesület képviselő Molnár Miklós alpolgármester a túlóratörvény megszavazása után átpártolt a kormányoldaltól az ellenzékhez.

Király Gábor karrierje végén tért vissza szülővárosába. 2015 óta játszott újra a szombathelyi Haladásban, de az utolsó szezon nagyon nem jött össze sem neki, sem a csapatnak: a klub búcsúzott az NB I-től, Király pedig 43 évesen, májusban bejelentette visszavonulását.

A Fidesztől nem szokatlan, hogy korábbi élsportolókat jelöljön fontos, főként önkormányzati tisztségekre. A párt színeiben Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász már 2006 óta Győr polgármestere, idén tavasszal pedig Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó lesz a kormányoldal jelöltje Pécs élére. Szintén egy sportoló, Bartók Csaba korábbi kézilabdázó a Fidesz szegedi elnöke, bár ott a polgármesterjelöltet még keresik.

Közös ezekben a városokban, hogy a Fidesz nem indul könnyű helyzetből: Szegedet 2002 óta a szocialista Botka Lászlóvezeti, Pécsen a tavalyi parlamenti választáson az ellenzék által támogatott független Mellár Tamás szerzett mandátumot, Szombathelyen pedig az immáron közgyűlési többség birtokában lévő ellenzék közösen indul az önkormányzati választáson, polgármesterjelöltjük az MSZP-s Nemény András. (hirzona24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s