h i r d e t é s

Kisiklott és kigyulladt egy etanolt szállító vonat az Egyesült Államok északi részén, kitelepítést rendeltek el

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kisiklott és kigyulladt egy etanolt szállító vonat az Egyesült Államok északi részén, kitelepítést rendeltek el

2023. március 30. - 16:56

Kisiklott és kigyulladt egy vasúti szerelvény közel két tucat kocsija csütörtökön hajnalban az egyesült államokbeli Minnesota államban, a baleset miatt egy kistelepülés lakóit kitelepítették.

Forrás: ABC

A rendőrségi tájékoztatás szerint a tehervonat etanolt és kukoricasűrítményt szállított, amely kigyulladt a baleset nyomán. Kandiyohi megye rendőrségének közleménye szerint a baleset helyszínének szűk egy kilométeres körzetében rendelték el az ott lakók kitelepítését, amelyet a hatóság irányít.

A csütörtök reggeli kiadott közlemény szerint a lángokat akkor még nem sikerült eloltani, ezért a hatóság Raymond kisváros elkerülésére kért mindenkit. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

A vonatot üzemeltető Burlington Northern Santa Fe vasúttársaság közölte: 22 kocsi siklott ki, és a cég mindenben együttműködik a hatóságokkal a baleset okainak kiderítésére.

Szerdán egy kanadai vasúti társaság üzemeltetésében közlekedő szerelvény 15, vasércet szállító kocsija siklott ki a Pennsylvania állambeli Pittsburgh közelében, sérültek ott sem voltak.

Vasárnap egy szintén kanadai üzemeltetésű vasúti szerelvény két kocsija futott le a pályáról Chicago külvárosi részén.

Az Egyesült Államokban komoly vita bontakozott ki a vasútbiztonságról, miután február elején súlyos környezeti károkat okozott egy baleset, amelyben egy nagyobb, részben veszélyes anyagokat szállító szerelvény 50 kocsija siklott ki, majd kapott lángra az Ohio állambeli East Palestine kisvárosban. A veszélyes anyag - zömmel vinil-klorid - a talajba és a környező vizekbe is beszivárgott, a helyiek azóta is rendszeresen számolnak be egészségügyi panaszokról. (MTI)