h i r d e t é s

Kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt tartóztattak le egy Békés megyei lelkészt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt tartóztattak le egy Békés megyei lelkészt

2020. január 19. - 08:26

 

A Gyulai Törvényszéken pénteken vált véglegessé az a bírósági végzés, amely elrendeli egy 58 éves kunágotai férfi, H. G. letartóztatását egy hónapra.

A kép illusztráció! - Forrás: pxhere.com

Beol.hu úgy tudja, az illető nem más, mint a Békés megyei község református lelkésze, akit azzal gyanúsítanak, hogy szexuális erőszakot követett el a nevelése alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére.

A Gyulai Törvényszék érvelése szerint az eljárás jelen szakában kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, hogy a gyanúsított a bizonyítási eljárást – különösen a tanúk befolyásolásával – ne nehezítse, vagy akadályozza, ezért rendelte el egy hónapos letartóztatását.

A Beol.hu a Békési megyei református egyházkerület vezetését is megkereste az ügyben. A válaszból kiderül, a

„Békési Egyházmegye Elnöksége az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, s ezzel egyidejűleg január 9-ével felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól.”
„Ha és amennyiben ártatlansága a rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodik, úgy az ellene indított eljárást megszüntetjük és a lelkészi szolgálatba visszahelyezzük. Ha azonban a bűnössége bizonyítást nyer, úgy a fegyelmi eljárást lefolytatjuk ellene. A felfüggesztés ideje alatt a környékbeli lelkészek látják el a helyettesítési szolgálatokat” – tették hozzá.

A gyanúsítottat egyébként a rendőrség december 31-én hallgatta ki és vette őrizetbe. (merce.hu)


 

h i r d e t é s