h i r d e t é s

Kocsis Máté nem akar önálló környezetvédelmi minisztériumot, mert sok új állást kellene létrehozni

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Kocsis Máté nem akar önálló környezetvédelmi minisztériumot, mert sok új állást kellene létrehozni

2020. március 06. - 09:38

A Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról, hogy nincs szükség önálló környezetvédelmi minisztériumra. - írja a 444.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

mert szerinte egy kormány  „nem akkor tesz a legtöbbet a környezetvédelemért, ha létrehoz még egy minisztériumot meg sok új bürokrata állást, hanem akkor, ha minden tárca a gondolkodása előterében tartja az ügyet, és ekként hozzák meg a döntéseiket. Ez ugyanis nem egy terület a sok közül, hanem mindenhol jelen kell lennie”.

Arra a felvetésre, hogy 100 emberből egy sem tudná megmondani, hogy jelenleg is van egy államtitkár, aki a környezetvédelmi ügyekért felel, Kocsi Máté azt mondta:

Lehet, hogy kevesen tudják a nevét, de azt szinte mindenki, hogy a kormánynak van klímavédelmi akcióterve. Karácsony nevét például többen ismerik, de nem tudják, hogy mi a terve. Az előbbire szavazok, hitelesebb.

Érdekes adat, hogy Rogán Antal vezetésével a propagandáért felelős Miniszterelnök Kabinetiroda mégis működik a kormányban, miközben létezik egy Miniszterelnökség és egy Miniszterelnöki Kormányiroda is. Egyébként az interjúban említett környezetügyért felelős államtitkár az Agrárminisztériumban dolgozik. 

444.hu