h i r d e t é s

Köd, felhők és egy kis napsütés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Köd, felhők és egy kis napsütés

2022. november 26. - 05:44

Szombaton már ismét többfelé megmarad a reggeli köd és a rétegfelhőzet, de azért még napos területek is előfordulnak.

Hajnalra sokfelé képződhet köd, sűrű köd, ami több helyen csak lassan oszlik fel. Napközben sok felhő lesz felettünk, néhol kisebb eső, északnyugaton záporok kialakulhatnak. A felhőzet felszakadozására, hosszabb napos időszakokra leginkább a szelesebb nyugati tájakon készülhetünk. A Dunántúl északi felén lesz élénk, néhol erős az északnyugati szél.
Hajnalban -3, +3, délután 2 és 10 fok között alakulhat a hőmérséklet. A szelesebb, naposabb északnyugati tájakon mérhetjük a magasabb értékeket.

Vasárnap főként a Dunától keletre fekvő tájakon ragadhat be tartósan a rétegfelhőzet és a köd, miközben a Dunántúlon hosszabb napos időszakok is lehetnek. Számottevő csapadék nem várható, a felhős tájakon néhol alakulhat ki kisebb eső, szitálás, eleinte esetleg ónos szitálás. Gyenge lesz az északias szél. Hajnalban -3, +4, délután 3-9 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem várható.
Reggel ismét sokfelé lesz felhős, ködös, nyirkos az idő, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.
A tartósan felhős, nyirkos, fényszegény tájakon fáradékonyabbak, tompábbak lehetünk, romlik hő- és komfortérzetünk.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk friss gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.