h i r d e t é s

Komáromban a Fidesz eltörölte a többpártrendszert - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Komáromban a Fidesz eltörölte a többpártrendszert - VIDEÓ

2019. október 31. - 10:21

 

Olyan működési szabályzatot fogadott el a fideszes többségű testület Komáromban, amely a gyakorlatban "megtűri" az ellenzéki képviselőket, de a képviselők jogköreit nagy mértékben csökkentette.

Dr. Nemes Andrea és Dr. Konczer Erika, komáromi ellenzéki önkormányzati képviselők

Sajátosan értelmezi a demokráciát a Fidesz Komáromban is. Konczer Erik és Nemes Andrea képviselők egy Facebook videóban mondták el, miket változtatott meg a fidesz a következő önkormányzati ciklusra.

  • Konczer Erik azt mondja, hogy ők, mint képviselők nem terjeszthetnek elő rendeleteket,
  • a polgármester azt mondhatja, hogy megváltoztathatja a napirendek sorrendjét,
  • a módosítóknál kialakult szavazási rend is teljesen megváltozott,
  • és a módosító javaslatok sorrendjéről ezután a polgármester dönt majd egyszemélyben.

Nemes Andrea azt mondja, hogy már az előző ciklusban sem volt demokratikus a működés, azonban a korábbi döntéseket most újabbal trompfolta meg a fideszes többség. A KMRM-DK-Jobbik-MSZP-MMM által delegált és megválasztott ellenzéki képviselőket a fideszes többség az önkormányzati bizottsági munkából is kizárta.

Dr. Molnár Attila polgármester azzal magyarázta a döntés szükségességét és helyességét, hogy az ellenzékeik által konstruktívnak tartott testületi ülésen több napirendi ponthoz benyújtott módosító javaslataikat egyszerűen acsarkodásnak nevezte.

Nemes Andrea szerint ez azt jelenti, hogy a Fidesz egyáltalán nem kíváncsi az ellenzékiek véleményére.

A Fidesz támadásnak ítélte meg azt is, hogy a komáromi lakosok ezentúl nem csak a rendes-, hanem a rendkívüli testületi ülések közvetítéseit is nézhetik. A polgármester a korábbi havonta megtartott testületi ülések számát évi 6(!)-ra csökkentette. Ennek okán a szavazópolgárok számos vitáról és döntésről nem kapnak információt.


 

h i r d e t é s