h i r d e t é s

Koronavírusban elhunyt az indiai kormányminiszter: az első ilyen haláleset

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Koronavírusban elhunyt az indiai kormányminiszter: az első ilyen haláleset

2020. szeptember 26. - 06:13

 

A hivatalos tájékoztatás szerint Suresh Angadi koronavírusban hunyt el, aki India kormányminisztere volt. A hírt még szerda este közölték az orvostudományi intézeten keresztül.

Suresh Angadi, indiai kormányminiszter - Forrás: SureshAngadi Twitter

CNN is beszámolt a hírről, ami egyúttal az első ilyen haláleset is, mivel ezelőtt nem halt meg indiai kormányminiszter COVID-19-ben. Angadi szeptember 11-én erősítette meg, hogy elkapta a vírust, majd nem sokkal később elhunyt.

India miniszterelnöke, Narendra Modi közben arra kéri az államokat, hogy mérsékeljék a koronavírus-korlátozásokat, összpontosítván a gazdaság újraindítására. Indiában eddig több mint 5.7 millió fertőzést regisztráltak, de egyes szakértők szerint ez a szám sokkal nagyobb lehet a nem megfelelő dokumentálás és a kevesebb teszt miatt.

91 149 halálesetről tudni, ami a COVID-19 következményeként történt. Csak az Egyesült Államok előzi meg őket a sorban. A miniszterelnök ellek ellenére arra kéri a vezetőket, hogy vizsgálják felül a gazdasági tevékenységeket hátráltató állami vagy városzárakat.

Indiában az állam kormányai felhatalmazást kapnak arra, hogy felülbírálják a szövetségi kormány által kiadott korlátozásokat, és mivel az esetek az ország különböző részein növekedést mutatnak, a miniszterek részleges lezárásokat jelentettek be. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s