h i r d e t é s

Korrupció miatt 5 évre ítélték, de börtön helyett egymás után kapja az uniós pénzeket a volt polgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Korrupció miatt 5 évre ítélték, de börtön helyett egymás után kapja az uniós pénzeket a volt polgármester

2022. május 13. - 09:40

 

A 2018-ban öt év börtönre ítélt volt balmazújvárosi polgármester büntetésének elhalasztását Völner Pál korrupcióval gyanúsított volt államtitkár rendelte el. Miközben Veres Margit kegyelmi kérvényéről négy év alatt nem hozott döntést Áder János leköszönő köztársasági elnök.

Veres Margit - Forrás: MTI / Kovács Tamás

Azóta a volt városvezető céget alapított, és egymás után veszi fel az európai uniós vissza nem térítendő agrártámogatásokat – írja a 24.hu.

Több mint 8,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást vett fel Veres Margit volt balmazújvárosi polgármester azóta, hogy 2018-ban 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték vesztegetés elfogadása miatt – értesült a 24.hu. Az egykori városvezető a Magyar Államkincstár nyilvántartása szerint gazdálkodóként tevékenykedik, és többek közt terület alapú támogatásokat kapott, valamint ipari zöldségnövény termesztésre és zöldítésre kérelmezett és kapott EU-s pénzeket.

Az ellene hozott jogerős bírósági ítélet ellenére Veres Margit négy éve nem vonult börtönbe, mert kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz, amelynek elbírálását szabadlábon várhatja ki. Erre az Igazságügyi Minisztérium döntése alapján van lehetőség, a tárca ugyanis felfüggesztheti a büntetés végrehajtását. A minisztérium kegyelmi ügyekről szóló tájékoztatójában az olvasható:

A kegyelmi eljárás során a miniszter által átruházott hatáskörben eljárva a parlamenti államtitkár elrendelheti a büntetés vagy a javítóintézeti nevelés végrehajtásának a köztársasági elnök döntéséig történő elhalasztását vagy félbeszakítását. (Propeller)


 

Kommentek

h i r d e t é s