fbpx Korrupciót sejt a rendőrség Zsámbékon | CIVILHETES

h i r d e t é s

Korrupciót sejt a rendőrség Zsámbékon

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Korrupciót sejt a rendőrség Zsámbékon

2021. november 05. - 14:50

 

A hatóságok nem közöltek bővebb tájékoztatást.

A kép illusztráció! - Forrás: police.hu

Korrupció gyanúja miatt folytatnak nyomozást a zsámbéki hulladéklerakó ügyében. A feljelentést még Szél Bernadett független országgyűlési képviselő tette meg, azonban a nyomozóhatóság reakciója még őt is meglepte, ugyanis a rendőrség a következőket írta: 

"a Btk. 293.§ (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés szerint minősülő hivatali vesztegetés bűntett gyanúja, valamint Dr. Tarnai Richárd Pest Megyei Kormánymegbízott vonatkozásában felmerülő Btk. 294.§ (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés szerint minősülő hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt az eljárás iratait a Be. 30.§ f) pontja alapján a hatáskörrel rendelkező hatóság részére való megküldés szerint döntött."

Éppen ezért az eljárást már át is tették az illetékes nyomozó ügyészségre. A független képviselő emlékeztetett, feljelentését ez év tavaszán hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és természetkárosítás miatt tette meg. A politikus szerint ugyanis napi szinten 20-30 kamionnyi háztartási és veszélyes hulladékot hordtak be az érintett területre. 

 "Az itt felmerült tényállások azt igazolják, hogy nagyon komoly a helyzet. Erősen bízom abban, hogy a bűnüldöző hatóságok a munkájukat elvégezve olyan helyzetet teremtenek, amivel a zsámbéki hulladékbiznisz egyszer és mindenkorra véget ér, és a lakosság minden szempontból egészséges és biztonságos környezetben élhet" - zárul Szél Bernadett bejegyzése. (nepszava.hu)

 

Frissítés (2021. november 5. 17:03)

Lapunk korábban megnevezett egy, (ahogy más média is), az üggyel kapcsolatba hozható személyt. Szerkesztőségünket megkereste Tarnai Richárd kormánymegbízott és a fent leírtakra a következőket reagálja:

"A személyemmel kapcsolatba hozott feltételezések minden alapot nélkülöznek. Ezt támasztja alá a rendőrség tegnap este kiadott közleménye is"

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

 

Félreérthető tartalom a Pest megyei kormánymegbízott személyét érintően.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatott büntetőeljárást hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során az ügyhöz kapcsolódóan névtelen bejelentés érkezett, melynek tartalma alapján annak vizsgálatára az ügyészség rendelkezik kizárólagos hatáskörrel. Ennek alapján – a bejelentés érdemi vizsgálata nélkül – az ügyet a rendőrség 2021. október 29-én kelt határozatával áttette az ügyészségre.

A rendőrségnek nincs tudomása, illetve az eddig elvégzett nyomozati cselekmények során sem nyert megállapítást olyan körülmény vagy adat, amely a névtelen bejelentésben szereplő állításokat alátámasztaná.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajnálatát fejezi ki a határozat félreértelmezhető indokolása miatt. (police.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s