h i r d e t é s


Kósa: sorosterv, brüsszelezés, összefüggéstelen mondatok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kósa: sorosterv, brüsszelezés, összefüggéstelen mondatok

2017. szeptember 06. - 19:11

 

Az Európai Bíróság megnyitotta az utat az Európai Bizottságnak a Soros-terv végrehajtására – jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a kvótaperben a magyar és a szlovák keresetet elutasító európai bírósági ítéletre reagálva. - írja a huppa.hu.

Illusztráció: atv.hu

A Soros-terv lényege, hogy az Európai Uniót nyitva kell tartani a migránsok előtt, évi egymillió bevándorlót kell befogadni

– mondta Kósa Lajos, hangsúlyozva:

Magyarország ezt élesen ellenzi, mert ez veszélyezteti az európai nemzetek érdekeit, az európaiak biztonságát. Magyarország ragaszkodik a határok védelméhez

– tette hozzá.

A frakcióvezető szerint az Európai Bíróságon politikai döntés született a kvótaperben, ám

a jogi küzdelem egyáltalán nem zárult le, sőt csak most kezdődik,

Magyarország ugyanis nem akar a kötelező betelepítési kvóta alapján egyetlen migránst sem fogadni, a migrációs problémának nem lehet megoldása egy elhibázott kvótadöntés.

Szerinte a mostani bírósági döntésen nincs mit végrehajtani, mert az nem egy rendelkező határozat, csupán megállapította a magyar és a szlovák kereset elutasítását.

Ez alapján egyetlen embert nem kell senkinek sem befogadni

– jegyezte meg.

Azt is mondta, hogy szinte még meg sem száradt a tinta a bírósági ítéleten, a Politico brüsszeli hírportál már arról számolt be, hogy az Európai Bizottság a kvóták megduplázását tervezi.

Két, a maga nemében kiváló hárítás, de ettől még kinyílik a bicska

Arra a felvetésre, hogy egy befolyásos azeri politikus fia cégének MKB-számlájára éppen akkortájt érkezett hétmillió dollár, amikor Magyarország kiadta az azeri baltás gyilkost, a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált: “mindenfajta összefüggés hamis”, a baltás gyilkosként emlegetett férfi kiadása nemzetközi egyezményen alapult.

A tao-pénzek megismerhetőségével kapcsolatban tervezett módosításról Kósa Lajos kérdésre azt mondta: csak az adat megismerésének módja változik, így a cégek tao-befizetése lesz nyilvános, nem pedig az, hogy egyes sportegyesületek kitől mennyi pénzt kaptak.

huppa.huh i r d e t é s

betöltés...

;