h i r d e t é s

Kovács Kázmér: elhibázott a budapesti sebességkorlátozás terve

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kovács Kázmér: elhibázott a budapesti sebességkorlátozás terve

2020. április 29. - 07:54

 

A halálos kimenetelű balesetek száma nem fog csökkenni a fővárosi utakon attól, hogy lejjebb viszik a sebességhatárokat – vélekedik a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke. - írja az inforadio.hu.

Illusztráció: pexels.com

Radikálisan átalakítaná a budapesti közlekedést az az előterjesztés, amelyet várhatóan szerdán fogad el Karácsony Gergely főpolgármester, miután egyeztetett a fővárosi frakciók vezetőivel. Ennek részeként azt javasolják, hogy a főbb útvonalakon 70 helyett egységesen 50 kilométer/óra legyen a sebességhatár, ezeken kívül egységesen 30 kilométer/óra, illetve lakó-pihenőövezeti szabályok legyenek érvényesek.

Minden olyan intézkedés, amely a fűnyíróelvet követi, helytelen. Márpedig most is erről van szó

– kommentálta az előterjesztés hírét Kovács Kázmér az InfoRádióban. A Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke arról beszélt, hogy eddig a szakemberek olyan útszakaszokon engedték meg a magasabb sebességet a forgalmi adatok alapján, ahol az út- és a forgalmi viszonyok ezt lehetővé tették, nem volt kereszteződés vagy gyalogos átkelőhely.

A baleseti statisztika évekre visszamenően azt igazolta, hogy ezeken a helyeken nincs szükség az 50 km/órás korlátozásra

 – érvelt az ügyvéd, és hozzátette, noha a mellékútvonalakon a 30 km/órás sebességkorlátozás kisebb jelentőségű, de szerinte ezzel a csökkentéssel ott sem lehet érdemben javítani a baleseti statisztikákon.

Kovács Kázmér arra is felhívta a figyelmet, hogy a sebességtúllépés valóban jelentős szerepet játszik a baleseti okok között, de a legtöbb esetben az úgynevezett relatív sebességtúllépésről van szó, amikor nem a forgalmi, az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően választja meg valaki a sebességet, és nem pedig az útszakaszra megengedett legnagyobb sebesség túllépése a fő baleseti ok.

Ebben a formában ez hibás döntés, és nem fogja igazolni a baleseti statisztika a bevezetés jogosságát

– mondta Kovács Kázmér. Emellett további érvei is vannak az előterjesztés ellen, amely négy cél elérését tűzi ki célként, a halálos balesetek számának a csökkentését, a légszennyezés csökkentését, a város élhetőségének növelését és a fenntartható közlekedési formák támogatását.

A légszennyezés csökkentéséhez azonban a haszonjárműveken kellene kezdeni a korlátozást szerinte, illetve fűtési rendszerek korszerűsítésének támogatásával, mert a személygépkocsi-forgalom nem játszik domináns szerepet a légminőség romlásában.

A sebességcsökkentéstől ráadásul a járműforgalom nem lesz kisebb, sőt a korlátozott sebesség mellett ugyanaz a jármű hosszabb ideig szennyezi majd a levegőt ugyanazon az útszakaszon. Ezért ez a hivatkozás önellentmondónak is tekinthető

 – mondta a szakjogász.

Fidesz-KDNP: a főpolgármester kérje ki a budapestiek véleményét

Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője közleményében példátlannak nevezte, hogy a főpolgármester a járványügyi vészhelyzet és annak gazdasági hatásainak kezelése helyett a Fővárosi Közgyűlés összehívása nélkül elfogadni tervez egy általános sebességkorlátozásról szóló javaslatot.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója arra kéri Karácsony Gergelyt, mutassa be a döntésének racionalitását, a rendelkezésére álló hatástanulmányokat és szakértői állásfoglalásokat, az intézkedések várható eredményét - áll Láng Zsolt közleményében.

inforadio.hu


 

h i r d e t é s