h i r d e t é s

Külön megállapodást kötnének New Yorkkal a CEU védelmében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Külön megállapodást kötnének New Yorkkal a CEU védelmében

2018. október 26. - 14:18

 

A Liberálisok kezdeményezik, hogy Budapest vezetősége kössön külön megállapodást New York állammal, amely lehetővé tenné, hogy a CEU Magyarországon maradhasson.

Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje mai sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett: a budapesti diákok és tanárok, a fővárosi lakók egyértelmű érdeke, hogy az ország és a régió legjobb egyeteme tovább folytathassa működését Budapesten.

Tarlós István közvetlen felhatalmazást kapott a fővárosiaktól a budapesti polgárok érdekeinek a képviseletére, mégis gyáva ahhoz, hogy megvédje az iskolát. A főváros vezetője minden esetben, amikor Budapest polgárai és a Fidesz között kell választani, a kormány és a kormánypárt érdekeit helyezi előtérbe.

Mi viszont nem hagyhatjuk, hogy hazánk legjobb egyetemét, amely magyar diákoknak és tanároknak ad kivételes képzést és anyagi megbecsülést, elüldözzék. Budapest és a CEU összetartozik! Barbárságot követ el, akik szét akarja választani, vagy asszisztál a kettő szétválasztásához. Budapestnek külön megállapodást kell kötnie az egyetemmel és New York állammal, amelyben Budapest garanciát vállal arra, hogy az iskola zavartalanul folytathatja működését.

A Liberálisok felszólítják Tarlós Istvánt és a főváros vezetését, hogy haladéktalanul kezdeményezzenek tárgyalásokat annak érdekében, hogy létrejöhessen egy város és államközi megállapodás Budapest és New York állam között. Ha Tarlós nem mer egyedül szembeszállni a Fidesszel, akkor kezdeményezzen helyi népszavazást a fővárosban a CEU-ról. Budapest az iskola mellett áll, és ezt az itt élő polgárok is meg fogják erősíteni, ha végre megkérdezik őket arról, hogy mit szeretnének. Itt az idő, hogy Tarlós István főpolgármesterként a fővárosiak érdekeit képviselje. Itt az idő, hogy megüzenjük a Fidesznek: el a kezekkel a CEU-tól!     

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon: 

 
Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s