h i r d e t é s

Kunhalmi Ágnes elfogadja majd a kínai vakcinát, ha sorra kerül

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kunhalmi Ágnes elfogadja majd a kínai vakcinát, ha sorra kerül

2021. március 03. - 15:39

 

"Beoltatom magam és mindenkit arra kérek, hogy oltassa be magát. Ha Kunhalmi Ágnes magyar állampolgárnak a kínai vakcina jut, akkor elfogadom a kínai vakcinát, be fogom oltatni vele magam" – jelentette ki az MSZP társelnöke az ATV Startban.​

Kunhalmi Ágnes - Fotó: MTI Koszticsák Szilárd

Az MSZP társelnöke hozzátette: egyet kér a Fidesztől, hogy innentől kezdve ne kommunistázza „az országgyűlésben és a propagandalapjaiban". Kunhalmi szerint ha „házal a kommunista vakcinával, a kínai vakcinával, akkor legalább ne terelje politikai síkra" a kérdést. Az MSZP végig orvosszakmai kérdésnek tekintette az ügyet, a háziorvosok is azt mondják, hogy be lehet adatni.

"A véleményük időközben annyiban változott, hogy a harmadik hullám megérkezett, el kellett volna kerülni, de nem tudtuk elkerülni. Megjöttek a mutánsok, ami nagy szívfájdalmamra a gyerekeket és az ifjú korosztályt támadja nagyon agresszíven"- tette hozzá.

Ha jónak tartják a kínaiak a vakcinájukat, akkor beadhatnák az Európai Gyógyszerügynökséghez engedélyeztetni – mondta Kunhalmi Ágnes, aki szerint az EMA a bizalmat jelentette a magyar társadalomban nagyon sokáig, még mindig a többség azt fogadná el legszívesebben. "De én is azon az állásponton vagyok most már, hogy a be nem adott vakcina a legkárosabb" – tette hozzá az MSZP társelnöke. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s