h i r d e t é s

Kvótanépszavazás: lejár ma délután két fontos határidő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kvótanépszavazás: lejár ma délután két fontos határidő

2016. szeptember 30. - 06:56
0 komment

 

Ma 16 óráig kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok, akik a vasárnapi népszavazáson nem a lakóhelyük szerinti településen vagy ugyanazon a településen, de eltérő szavazókörben akarnak voksolni - írja a hvg.hu.

Kvótanépszavazás: lejár ma délután két fontos határidő

Eddig körülbelül 59 ezren jelezték, hogy ilyen szándékuk van.

Az átjelentkezést a választó lakcíme szerinti helyi választási irodánál postai úton, személyesen vagy online formában, a www.valasztas.hu oldalon lehet kérni. A kérelemnek a személyes adatokon túl tartalmaznia kell annak a településnek a megjelölését, ahol a választópolgár szavazni akar.

Átjelentkezéssel az szavazhat, aki a voksolás napján Magyarország területén, de a magyarországi lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő helyen tartózkodik.
A helyi választási iroda a választópolgárt kérelmére törli a lakcíme szerinti szavazókör névjegyzékéből, és egyidejűleg felveszi a megjelölt település átjelentkezéssel szavazók számára kijelölt szavazókörének névjegyzékébe.

Egy másik határidő is lejár pénteken: 16 óráig kérhet mozgóurnát a helyi jegyzőtől a mozgásában egészségi állapota, fogyatékossága, illetve fogva tartása miatt gátolt választópolgár, ezután már csak a szavazás napján, a szavazatszámláló bizottságnál teheti ezt meg.

Mozgóurnát személyesen, levélben, illetve a www.valasztas.hu oldalon online lehet igényelni. A mozgóurnát csak olyan címre lehet kérni, amely ugyanazon szavazókörben található, ahol a választópolgár lakik.
Arra hivatkozva nem lehet mozgóurnát kérni, hogy valaki a munkavégzése miatt nem tud elmenni a szavazókörbe.

hvg.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s