h i r d e t é s

Lassan az összes vadászkastély Fidesz-közeli mancsokba kerül Magyarországon

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Lassan az összes vadászkastély Fidesz-közeli mancsokba kerül Magyarországon

2018. szeptember 13. - 18:17

 

A HVG információi szerint megkezdődött az üresen álló, néhol furcsa tulajdonosi hátterű vadászkastélyok és vadászkúriák kormányközeli kezekbe juttatása –  írja a 168ora.hu.

Forrás: 168ora.hu

Országszerte vannak olyan kiskirályok és politikusok, akiken keresztül a kormánykörök, illetve az Orbán családhoz köthető személyek, csoportok közvetve vagy közvetlenül befolyást tudnak gyakorolni a vadászokra – nyilatkozott az e HVG-nek az a névtelenséget kérő ügyvéd, aki

több mint tíz „hatalomátvétellel” kapcsolatos ügyben képviselte a sérelmet szenvedett helyi vadászokat.

Egyre többször fordul elő, hogy felsőbb körökből jelennek meg politikusok, nyomatékosítva az erőviszonyokat. A kisebb vadászkúriák esetében a »küldötteik« szimplán bekopogtatnak, és ajánlatot tesznek a hely megvételére

– mondta egy szintén perben álló vadász.

A kastélyfelújítást bőkezű adókedvezménnyel honorálja az állam: a karbantartás összegét teljes egészében le lehet vonni a társasági adó alapjából, míg a felújításnál annak kétszeresét is, az adózó kedve szerinti ütemezéssel – írja a lap.

A nagy einstand egyik legplasztikusabb példája a bélmegyeri vadászok és ifj. Mészáros Lőrinc kalandja, amelyről a hvg. hu nyomán ebben a cikkünkben írtunk.

168ora.hu

 


 

h i r d e t é s