h i r d e t é s

Last minute nappaliátalakítási tippek karácsony előtt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Last minute nappaliátalakítási tippek karácsony előtt

2018. december 19. - 06:51

 

A visszaszámlálás elkezdődött. Az adventi naptár ablakait bőszen nyitogatjuk, a koszorún is ég már gyertya, az otthonunkba pedig egyre inkább beköltözik az ünnep hangulata. Karácsony előtt mégis sokszor bizonytalanodunk el, és többek között elkezdjük azon törni a fejünket, hogy vajon hová tegyük a fenyőfát, ilyenkor pedig még a legnagyobb tér is aprónak tűnik számunkra. Az újHÁZ Centrum szakértői szerint mindössze egyetlen nap elegendő ahhoz, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve igazán letisztult, világos teret alakítsunk ki nappalinkban, ahol bármilyen stílusú karácsonyfa fantasztikusan mutat majd.

„A legtöbb karácsonyfa hófehér falak, világos burkolatok mellett mutat a legjobban. Ahhoz, hogy igazán ünnepi legyen a hangulat, egy álkandalló teheti fel az I-re a pontot” – mutatnak rá Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózatának szakértői, akik szerint még 24 óra és kivitelezők sem kellenek ahhoz, hogy egy csodálatos, havas tájat megidéző nappalit alakítsunk ki. „Egy gyorsan száradó fal- és mennyezetfesték, világos tölgy laminált parketta és némi OSB-lap kell csupán az átalakításhoz” – teszik hozzá.

Vásároljunk hófehér, Snieznobiala színű, kiváló fedőképességű, gyors száradási idővel rendelkező lélegző festéket, amelyet elegendő akár egyetlen rétegben is felvinni a falakra és a mennyezetre ahhoz, hogy vakítóan fehér teret kapjunk. A havas erdőre emlékeztető hatást emeljük ki az „Oak” néven kapható laminált parketták valamelyikével. A burkolat rendkívül egyszerűen telepíthető, ha pedig magas kopásállóságú terméket választunk, az sokáig meghatározó eleme lehet a családi élet színterének.

„Érdemes először a fal- és mennyezetfestéssel kezdeni a last minute átalakítást, hiszen így a frissen lerakott laminált parketták garantáltan nem szennyeződnek. Mielőtt pedig a szegőléceket rögzítenénk, OSB-lapokból készítsünk egy látványos álkandallót” – magyarázzák az újHÁZ Centrum szakértői. Rámutatnak: az internetről számos tervrajz letölthető, így könnyedén ki tudjuk választani a számunkra leginkább ideális méretű kandallót, hogy aztán dekopírfűrésszel felszerelkezve neki is láthassunk a munkának. Amikor az álkandalló váza megvan, fessük le szintén hófehérre és helyezzük el a főfalon.

„Tervezzük úgy, hogy a fenyőfa a kandalló bal oldalára kerülhessen, hiszen az így nemcsak praktikusan elhelyezhető, hanem a többi kiegészítővel együtt tökéletes hátteret biztosít a karácsonyi családi fényképekhez is” – javasolják. A szakértők azt tanácsolják, hogy az álkandalló párkányára sorakoztassunk karácsonyi dekort és kiegészítőket, a kandalló aljára pedig helyezzünk nagyméretű LED-es vagy valódi gyertyákat, amelyek melegséget sugározva emelik az ünnepi hangulatot.

Amennyiben van otthon egy hintaszékünk, feltétlenül helyezzük az álkandalló elé egy meleg pokróccal, így egy olyan kuckót rendezhetünk be, ahonnan csak bejglivel és punccsal lehet majd kicsalni bennünket.


 

h i r d e t é s