h i r d e t é s

Lázár után: milyen lesz az új Miniszterelnökség?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lázár után: milyen lesz az új Miniszterelnökség?

2018. május 06. - 09:50

 

Gulyás Gergely elárulta, milyen változások várnak a szervezetre.

Forrás: pestisracok.hu

A Miniszterelnökség következő tárcavezetőjének elmondása szerint új feladatokat kap és új szervezeti egységekkel is bővül a tárca, emellett megnevezte a szervezet egyes politikusait. Így a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára Janó Márk, parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese pedig Orbán Balázs lesz, derült ki a mandiner.hu-nak adott interjúból. Hozzátette: továbbra is a Miniszterelnökség felügyeli a teljes területi közigazgatást Tuzson Bence irányításával, emellett a tárca tájékoztatja a jövőben is a sajtót a kormányülésekről.

A következő időszakban a Miniszterelnökséghez fognak tartozni az európai uniós ügyek és a kapcsolattartás az európai intézményekkel, az uniós kérdésekkel pedig havi rendszerességgel foglalkoznak majd a kormányülések is. Ezekért az ügyekért Takács Szabolcs és Varga Judit államtitkárok felelnek majd. A Budapestért és az agglomerációért felelős új szervezeti egységet Fürjes Balázs irányítja, a Modern Városok Programot és az újonnan induló Modern Falvak Programot pedig Gyopáros Alpár vezeti.

Rogán is marad

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter továbbra is elsősorban miniszterelnöki kabinetfőnökként dolgozik, a napi kormányzati munka szervezéséért, a döntések előkészítéséért és végrehajtásáért felelős Miniszterelnöki Kormányiroda élére pedig Bíró Marcell államtitkár kerül, tette hozzá Gulyás. (MTI) / privatbankar.hu


 

h i r d e t é s