h i r d e t é s

Lebukott Kövér László kanadai rokona, illetve hogyan működik a társadalmi ellenőrzés Magyarországon?

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

Lebukott Kövér László kanadai rokona, illetve hogyan működik a társadalmi ellenőrzés Magyarországon?

2016. november 25. - 07:33
0 komment

 

Somorjai Ágnes, a KMKT elnöke Pótápi Árpáddal Niagara Fallson. - Forrás: kanadaihirlap.com

Kövér László kanadai rokona, Somorjai Ágnes, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács örökös tiszteletbeli elnöke és magyarországi megbízottja. Kanadában úgy ismerik, mint a Fidesz kanadai nagyasszonyát, aki már évek óta, a nyilvánosság előtt égeti azokat a kanadai magyarokat, akik nem a Fidesz vagy a Jobbik szemszögéből nézik a valóságot. Több kanadai petíción szerepel Somorjai neve, amelyben hazaárulóként, közösség-bomlasztóként rágalmazza azokat a kanadai magyarokat akik, nem a Fidesz/KDNP, vagy akár a Jobbik sípszavára menetelnek Kanadában.

Somorjai lojális magatartását, a Fidesz, a magyar adófizetők pénzén, már több alkalommal is meghálálta. Több kitüntetést, magyarországi utazást, és egyéb anyagi, erkölcsi támogatásokat nyújtott neki, hogy ez által kinyilvánítsa a kanadai magyarok számára: aki velünk játszik annak nem csak jut, hanem marad is.(Donald Trump ezt a politikai játszmát „pay to play” néven ismerteti az amerikai közvéleménnyel. A Fidesz ezt úgy értelmezi, hogy aki vele játszik azt a magyar adófizetők pénzelik.)

Tavaly, Somorjai Ágnes hazaköltözött, hogy közelebb kerüljön magyarországi rokonaihoz, és azokhoz, akikkel közösen rugdossák mind azokat, akik Kanadában nem a Fideszt szeretik. Idén, már nem külföldről, hanem a magyar Parlamentben jelentett, mint anno, az egy-párt rendszer idejében Martonyi János a rendőrségen, és arról, hogy mi folyik a külhoni magyarok körében. Somorjai jelentését nem a Belügyminisztériumban, hanem a magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának Március 22. ülésén jegyzőkönyvezték, és ezen a linken olvasható.

Bár Somorjai jelentése, már hónapokkal ezelőtt rögzítve lett, a bizottsági jegyzőkönyv csak a mai nap verte ki a biztosítékot Kanadában és Magyarországon egyaránt. Cikkünk erről a kiverésről szeretné most a kanadai és a hazai magyarokat röviden tájékoztatni.

Kövér rokonát, Somorjai Ágnest, a Bizottság Fideszes elnöke Pánczél Károly kérte fel, hogy tájékoztassa a magyarok Országházát, arról hogy mi folyik kinn Kanadában, a magyarok körében. A meghallgatáson kizárólag kormánypárti és Jobbikos képviselők vettek részt, amely már önmagában is sok mindenről árulkodik, többek közt arról is, hogyan szorgalmaskodik a demokratikus ellenzék a magyar Parlamentben, hogyan (nem) működik odahaza, a társadalmi ellenőrzés.

Pánczél Károly meleg szavakkal éltette Kövér rokonát, amikor az a bizottság elé állt, hogy előadja jelentését. Jelentése csak a mai nap kezdett igazán érdekessé válni. Ezt az élményt, Szávay Istvánnak, a bizottság Jobbikos képviselőjének, illetve Kövér kanadai rokonának, Somorjai Ágnesnek köszönhetjük. Csapjunk hát bele, mármint, a bizottsági jegyzőkönyv hivatalos szövegébe:

SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Engem azért különösen érdekelne, hogy van egy nagyon szélsőségesen szélsőliberális hangvételű orgánum, a Kanadai Magyar Hírlap, amelyik rendszeresen ilyen gyűlölködő hangvételű cikkeket szokott közölni. Általában a nemzeti napjainkon, nemzeti ünnepeinken, általában a konzervatív gondolattal kapcsolatban, tényleg nagyon negatív és tényleg sokszor gyűlölködésbe átcsapó hangvételű írások jelennek meg ezen a felületen. Kik ezek, kik állnak mögöttük? Honnan, kik pénzelik ezeket az erőket? Mert én úgy gondolom, hogy egyébként nagyon sokat ártanak a kanadai magyaroknak és a kanadai magyarok magyarországi megítélésének is ezek az írások, amik ezen a gyűlölködő portálon megjelennek.

SOMORJAI ÁGNES, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács örökös tiszteletbeli elnöke és magyarországi megbízottja: Csak annyit mondanék, hogy annak a hírportálnak a vezetője alakította meg a DK kanadai fiókját. Úgyhogy a DK-nak van egy kint bejegyzett kanadai fiókja. Csak ennyit. Akkor azt hiszem, mindent tudunk, nem?

Sajnos nem. És itt kezdődik a botrány. Tegnap, Christopher Adam, a Kanadai Magyar Hírlap tulajdonosa és főszerkesztője, egy hivatalos levelet küldött a parlamenti bizottság elnökének és Szávay Istvánnak, amelyben kategorikusan cáfolja, hogy bár mi köze is lenne a DK-hoz. A levél teljes szövegét itt találhatják, Somorjai állításának tömör cáfolatát pedig Adam következő soraiban: „Nem vagyok és nem is voltam a Demokratikus Koalíció “kanadai fiókjának” a vezetője, sem pedig annak az alapítója. Ilyen fiókszervezet nincs, soha nem is létezett és soha nem volt bejegyezve Kanadában.”

Tegnap én is írtam egy levelet a DK Külügyi Bizottságának vezetőjéhez, Ara – Kovács Attilához, melyben az után érdeklődtem, hogy van é a DK-nak egy kanadai fiók-szervezete, lehet é arról valamit is tudni, hogy mikor alakították, hol van bejegyezve, ki vezeti, és mekkora költségvetéssel működik. Ma reggel, a következő választ kaptam Ara-Kovács Attilától, illetve Sebián-Petrovszki Lászlótól, a DK pártigazgatójától: „Nincs semmilyen kanadai szervezetünk, megbízottunk, nem fordítunk pénzt ilyen projektre”.

Válaszuknak én többek közt személyesen azért is örültem, mert a párt igazgató név szerint tájékoztatott a DK 3 drb kanadai támogatójáról. Köztudott, hogy Somorjaiéktól kezdve Lovas Istvánig azt terjesztik rólam a magyar jobboldalon, hogy én lennék a DK fizetett ügynöke Kanadában. Nos, hála Istennek, ma végre megtudtam, hogy semmit se tud rólam a DK, nem vagyok az általuk felsorolt 3 kanadai támogató közt.

De van egy pár másik érdekessége ennek a márciusi jegyzőkönyvnek, ami még jobban alátámasztja azt az állításunkat, hogy a Fidesz a magyar adófizetők pénzén kovácsol politikai tőkét magának világszerte – szavazatokat vásárol magának külföldön a már így is alaposan kifosztott magyar állampolgárok pénzén. Ime a Bizottsági jegyzőkönyv szövege, amelyben a Jobbikos képviselő úr a következő kérdést teszi fel Somorjainak:

SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Országos ernyőszervezetként működnek önök és fontosnak tartják, hogy azért lehetőleg minél több magyart képviseljenek, gondolom, azért ebbe a különböző politikai vélemények is beleférnek. Én azt szeretném megkérdezni – itt hosszas felsorolást tetszett tartani a meghívott vendégeikről -: miért tartják azt jónak és helyesnek, hogy több éven keresztül csak és kizárólag fideszes, illetve KDNP-s képviselőkkel tartanak kapcsolatot vagy látják őket vendégül a rendezvényeiken? Az elnök asszony is említette, hogy van egy másik kanadai ernyőszervezet. Én azt szeretném kérdezni, hogy akkor miért nem hívtuk meg őket is, főleg, hogy most már másodjára foglalkozunk a bizottság történetében Kanadával, a kanadai magyarsággal. Kíváncsi lettem volna ennek a szervezetnek a véleményére is.

SOMORJAI ÁGNES, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács örökös tiszteletbeli
elnöke és magyarországi megbízottja:

Először is: A legtöbb támogatást mindig a Fidesz-kormányok alatt kaptuk. Tehát nekünk ez nagyon sokat jelentett, hogy a Fidesztől mit kapunk, és ezért is volt a kapcsolatunk olyan jó a Fidesz-kormányokkal. Visszatérve Szávay képviselő úr kérdésére, a másik szervezettel kapcsolatban. (Szerk: A Kanadai Magyarok Országos Szövetsége) Erről a szervezetről amely sajnos magyarországi támogatással alakult, azért nem nagyon beszéltem, mert most már egy egész kis szervezetté zsugorodott össze, mióta nem élvezi a nagyköveti támogatást. Úgyhogy mást nem tudok mondani.

Hát mi mást is lehetne mondani? A Kanadai magyarok körében az rúghat labdába, aki a Kövér Laci rokona, akit a Fidesz kanadai nagykövete, Orbán Viktor rokona, Ódor Bálint támogat, és díjaz. Ez a Fidesz igazi „pay to play” arca, ez az, amit a Kanadai Magyar Hírlap, és a Kanadai Magyar Demokratikus Charta már 6 éve bizonyít, ami ellen küzd, önkéntes erőből, költségvetés nélkül, és kizárólag erkölcsi elkötelezettségből, egyszerű hazaszeretetből.

Szerző: Göllner András / kanadaihirlap.com


 

h i r d e t é s