h i r d e t é s

Legalább öten meghaltak és 27-en megsebesültek a dnyiprói orosz puszításban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Legalább öten meghaltak és 27-en megsebesültek a dnyiprói orosz puszításban

2023. január 15. - 06:56

Egy kilencemeletes lakóház jelentős része leomlott az orosz rakétacsapástól. Ukrajna a világhoz fordul „a gonosz megállításáért” a szankciók kiterjesztéséért. 

Forrás: STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAI / Anadolu Agency/ AFP

Még súlyosabb az az orosz megszállók által indított támadás az ukrán Dnyipro városa, a civil lakosság ellen: a drámai mérleg eddig öt halott és 27 sebesült, köztük hat gyermek – számolt be az újabb megdöbbentő puszításról a Sky News. Valentyin Reznicsenko regionális kormányzó elmondta, hogy a sérültek között hat gyerek van, és mindannyian kórházban vannak.

A helyszínen jelenleg is mentőcsapatok dolgoznak, és Borisz Filatov, a város polgármestere tragédiának nevezte a történteket, és maga is beáll akár egész éjjel a romok közé túlélőket keresni, menteni, hiszen sokan a törmelékek alá szorultak.

A világnak meg kell állítania a gonoszt! Minden emberért, minden életért harcolunk, és mindenkit megtalálunk és felelősségre vonunk, aki részt vesz a terrorban

– szögezte le a Twitteren Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Dmitro Kuleba Ukrajna külügyminisztere is a világ segítségét kértem és sürgette a legfejlettebb gazdasággal rendelkező országokat tömörítő G7-eket és az Európai Uniót az Oroszország elleni további szankciókat, amelyeket ők, megtámadott országként kérnek. Ezek célja világos, ugyanis a tömeges rakétázásoknak csak „tömeges szankciókkal” lehet véget vetni, az orosz „rakéta- és drónipart megölni”.

Úgy tűnik, az Egyesült Királyság még a segélykérés előtt lépett, ugyanis Rishi Sunak brit miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij telefonbeszélgetése után világossá vált, hogy a szigetország Challenger 2 tankokat és további tüzérségi rendszereket küldhet mielőbb Ukrajnába az oroszok elleni győzelem elősegítésére, a béke megteremtésére. Nagy-Britanniában ez nem politikai kérdés a konzervatív kormányzat szándékát az ellenzéki Munkáspárt is támogatja. (Népszava)