h i r d e t é s

Lélegeztetőgépekkel is több helyszínen segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja Bejrútban

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Lélegeztetőgépekkel is több helyszínen segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja Bejrútban

2020. augusztus 10. - 06:01

 

Több helyszínen segíti a sérültek ellátását a Debreceni Egyetem különleges orvos- és mentőcsoportja (DEKOM) Bejrútban, de a tüntetések miatt vasárnap hamarabb be kellett fejezniük a munkát - mondta Késmárky András, a mentőcsoport orvosigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A kép illusztráció! - Forrás: Our Last Game

A műsorban elhangzott: a magyar szakemberek szombat délután érkeztek meg a katasztrófa sújtotta dél-libanoni városba kétszáz kilogramm felszereléssel, köztük gyógyszerekkel, kötszerekkel, diagnosztikai eszközökkel, például lélegeztetőgéppel. Így, ha kell, a koronavírus-fertőzöttek kezelésében is részt vesznek majd, de egyelőre nincs nagyobb számú megbetegedés a térségben. A magyar mentőcsapat az állami és katonai kórház mellett vasárnap az orosz kontingens táborában végzett vizsgálatokat, a zavargások miatt azonban a vártnál korábban be kellett fejezniük a munkát, és visszatértek bázisukra.

Késmárky András azt mondta: bízik benne, hogy hétfőn az egészségügyi minisztérium vezetésével egy másik kórházba vezénylik őket. (MTI)


 

h i r d e t é s