h i r d e t é s

Leleplező dokumentumfilm a Magyarországra hozott ukránok választási és nyugdíj csalásáról

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Leleplező dokumentumfilm a Magyarországra hozott ukránok választási és nyugdíj csalásáról

2021. május 08. - 13:04

 

A Partizán napokban bemutatott dokumentumfilmje az ukrán nyugdíj- és választási csalást mutatja be.

Gulyás Márton és a Partizán ismét nagyot gurított. Legújabb dokumentum filmjükben bemutatják, hogyan működik az Ukrajnából Magyarországra hozott emberekkel elkövetett nyugdíj és választási csalás.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van olyan egy utcás falu, ahol az elmúlt években megháromszorozódott az bejelentett emberek száma. A csalók már a látszatra sem adnak, ház nélküli telkekre vannak százasával bejelentve az ukránok.

A polgármesterek felét nem az itt élők választják meg. Van olyan országgyűlési választókerület, ahol már a voksolásra jogosultak közel 20 százalékát a kamu betelepült ukránok teszik ki.

De a csalás nem csak a választásokkor tombol a határ mellett. Megy a nyugdíj csalás is. Egy ukrán sokszor 400-500 ezer forintos nyugdíjra is szert tehet Magyarországon, ugyanis a törvény szerint nem kell neki jövedelmet igazolnia, ha felmutat egy papírt, hogy ő 30 évig gyárigazgató volt, akkor már jön is neki a magyar államkasszából a hatalmas nyugdíj.

Ezen papírok eredetiségét a magyar állam szinte sehogy sem tudj ellenőrizni, így a nyugdíj csalás is remekül virágzik Szabolcsban, ami rengeteg feszültséget szül, hiszen az itt lakók nem elég hogy nem tudják elkergetni a politikusaikat, de egy ukrán öt hatszor több nyugdíjat is felmarkolhat.

 

Gyurcsány Ferenc is szót emelt a filmben bemutatottakkal kapcsolatban.

A csalás három királysága. Van itt kérem költségvetési csalás, szociális csalás és politikai csalás egyaránt. Három éve talán mi forgattunk először filmet az ukrán határszélen tomboló nyugdijbiszniszről. Fogalmazzunk itt is pontosabban: nyugdíjcsalásról.
Akkor azt a filmet több mint egymillió ember nézte meg.

Most a Partizán forgatott egy remek filmet. A helyzet ezek szerint semmit nem változott.
Ukrán állampolgárok tömegesen jelentkeznek be névlegesen, csalárd szándékkal, hamis nyilatkozatot téve határmenti magyar településekre, és így az ukránhoz képest hatalmas nyugdíjat markolnak fel.

Nem egyszer hamis ukrán papírokat is használnak végzettségüket, korábbi munkahelyüket igazolva. Miért megy ez még mindig, ha mindenki tud róla?

Mert ez a Fidesz érdeke. Mert cserébe ezek a “nyugdíjasok” választási időszakban hálásak. A Fidesz jelöltjére szavazva tartják hatalomban a kormánypárt helyi embereit azok, akik egy percet se élnek valójában ezekben a falvakban, csak oda jelentkeznek be a nyugdíjért. Kéz kezet mos.

És nyilván tudjuk, hogy mit szólnak a 200 ezres nyugdíjhoz azok a helyiek, akik gürcölnek naponta fillérekért. Elképesztően erkölcstelen ez a helyzet. Egy erkölcstelen kormány erkölcstelen hatalmi manipulációja. Erre telik tőlük. Ideje véget vetni ennek az ukrán nyugdíjbiznisznek. Mielőbb. (hirhugo.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s