h i r d e t é s

Lesöpörte a porondról a Fideszt a szombathelyi ellenzék

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lesöpörte a porondról a Fideszt a szombathelyi ellenzék

2019. február 28. - 14:00

Szombathely polgármesterének alig van hangja, rekedt, elfogyott körülötte a levegő.

Forrás: nyugat.hu

Csörték, csűrcsavarok és szócsaták után történelmi pillanat következett: ÁTVETTE AZ ELLENZÉK AZ IRÁNYÍTÁST. - írja a csupa nagy betűvel a Nyugat.hu

Abban mindannyian egyetértünk, hogy az idei év, és a 2014-2019 közti választási ciklus legizgalmasabb közgyűlése zajlik épp Szombathelyen. Az előzményekről csak annyit, hogy Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) a februári közgyűlés első napirendi pontként vissza akarta hívni Molnár Miklós alpolgármestert. Időközben azonban ősszel ifjabb László Győző (Éljen Szombathely!) időközi választási sikerével elfogyott Szombathelyen a Fidesz közgyűlési többsége. A városvezetés közben nekitámadt a gazdasági ügyekért eddig felelős Molnár Miklós alpolgármesternek. Molnár egyébként tegnap borított sok mindent az asztalra.

Az izgalom itt a szombathelyi közgyűlési teremben már kilenc óra előtt is szinte tapintható volt, pár ellenzéki képviselőt előzetesen is kifaggattunk arról, mire lehet számítani, egyértelműen egységes fellépésre, és hatalomátvételre készültek. Közben a gyűlést levezető Puskás Tivadar polgármesternek alig volt hangja, rekedten indította a közgyűlést, hihetetlen nyomás lehetett rajta.

Csörték és szócsaták után történelmi pillanat következett: GYAKORLATILAG ÁTVETTE AZ ELLENZÉK AZ IRÁNYÍTÁST.

Lesöpörve a fideszes napirendi pontokat, gyakorlatilag a szombathelyi ellenzék és az Éljen Szombathely! akarata érvényesül. Az ő napirendi pontjaikat muszáj elfogadnia sorra Puskás Tivadarnak. Hiába kiabálja be Lendvai Ferenc Fidesz frakcióvezető a kötelező választ, az igent vagy nemet, nem az ő akartuk érvényesül.

Azonban Puskás Tivadarnak nem kötelező elfogadnia, ő az új napirendi pontok ellen szavazott. De a többség most kétségtelenül a Fideszen kívül van.

Puskás Tivadar újabb szünetet rendelt el – közben Nemény Andrást arra kértük, röviden értékelje a helyzetet