h i r d e t é s

Letartóztatták a Csengelén halálos balesetet okozó férfit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Letartóztatták a Csengelén halálos balesetet okozó férfit

2020. szeptember 30. - 09:23

 

A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki szombaton Csengele külterületén elütött egy motorost, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

A kép illusztráció! - Forrás: nepszava.hu

Saághy Flóra közölte: a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerin az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező középkorú férfi szürkületkor tehergépkocsijával a csengelei vágóhíd felé hajtott. A jármű eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, és ott nekiütközött a vele szemben szabályosan, kivilágított kismotorján közlekedő motorosnak, aki a vízelvezető árok felett átrepülve egy szántóföldre esett. A tehergépkocsi az ütközés helyétől hetven méterre, az árokban állt meg. A gyanúsított visszasétált a baleset helyszínére, de aztán anélkül elment, hogy a sérültnek segítséget nyújtott volna.

A gyanúsítottat korábban ittas járművezetés vétsége miatt már kétszer is elítélték, és a járművezetéstől is eltiltották. Jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene segítségnyújtás elmulasztása, valamint ittas járművezetés miatt. A bíróság a bizonyítási eljárás meghiúsítása, bűnismétlés, szökés, elrejtőzés veszélye és ténye miatt látta indokoltnak a kényszerintézkedés elrendelését - tudatta az ügyész. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s