h i r d e t é s

Leváltották és őrizetbe vették a bolíviai egészségügyi minisztert a túlárazva vett lélegeztetőgépek miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Leváltották és őrizetbe vették a bolíviai egészségügyi minisztert a túlárazva vett lélegeztetőgépek miatt

2020. május 21. - 11:20

 

Eltávolították posztjáról Marcelo Navajas bolíviai egészségügyi minisztert, miután kiderült, hogy az ország feltehetően jócskán túlárazva vásárolt lélegeztetőgépeket; a rendőrség tájékoztatása szerint a politikust őrizetbe is vették. 

Forrás: 444.hu

A helyi sajtó jelentése szerint Bolívia darabonként 27 683 dollárért vásárolt lélegeztetőgépeket, és ehhez májusban hitelt vett fel az Amerika-közi Fejlesztési Banktól. Az ügyészség tájékoztatása szerint az egészségügyi tárca négy munkatársát vették őrizetbe, és további tisztviselők ellen várható vizsgálat korrupció gyanújával. Az ügyletben közvetítőként közreműködő embereknek is a körmére fognak nézni.

Elrendelem a törvény teljes szigorát azokkal szemben, akik akárcsak egy fillért is zsebre tettek, hogy börtönbe kerüljenek, és minden korrupciós pénz visszakerüljön az államkasszába

 – szögezte le az üggyel kapcsolatban Jeanine Anez, az ország ideiglenes államfője, aki Evo Morales megbuktatása és elmenekülése után vette át Bolívia irányítását.

Anez egy tévéinterjúban alapos vizsgálatot sürgetett, hangsúlyozva: „nem számít, hogy ki bukik bele” az ügybe.

Bolívia a spanyol GPA Innova nevű cégtől vásárolt 170 darab lélegeztetőgépet. A cég csak annyit árult el, hogy az ügylet egy közvetítőn keresztül zajlott.

(MTI)


 

h i r d e t é s