h i r d e t é s

Lezuhant az orosz légierő legmodernebb vadászgépe - a pilóta túlélte

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Lezuhant az orosz légierő legmodernebb vadászgépe - a pilóta túlélte

2019. december 24. - 12:19

 

Gyakorlatozás közben lezuhant egy Szu-57-es típusú, ötödik generációs orosz vadászrepülőgép Oroszország távol-keleti részén, a pilóta azonban életben maradt, írja az MTI az orosz Egyesült Repülőgépgyártó Vállalat információi nyomán.

Forrás: Уикипедия

A közlemény szerint a vadászrepülőt Komszomolszk-na-Amure város közelében érte baleset, a pilóta katapultált, a gép elvesztésén kívül más kár nem keletkezett. Egyelőre nem tudni, pontosan mi történt a géppel.

A Szu-57-es Oroszország legfejlettebb vadászgépe. A lopakodó kialakítású, két hajtóműves harci gép a legkorszerűbb eszközökkel és fegyverzettel van felszerelve. A Szuhoj tervezőiroda azért fejlesztette ki, hogy versenyre keljen az Egyesült Államokban gyártott F-22 Raptor nehéz vadászbombázóval.

A típusnak a mostani az első balesete. A gépből eddig tízet gyártottak, hogy teszteljék és értékeljék harci képességeit. Két ilyen típusú gépet fegyverzetük tesztelésére Szíriába vezényeltek. Az orosz légierő 76 ilyen vadászrepülőt rendelt meg, ezeket 2028-ig kell leszállítani. (index.hu)


 

h i r d e t é s