h i r d e t é s

Lezuhant egy tajvani utasszállító - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lezuhant egy tajvani utasszállító - VIDEÓ

2015. február 04. - 12:21
0 komment

 

Szerdán Tajvanon felszállás után folyóba zuhant egy utasszállító repülőgép 53 utassal és ötfős személyzettel a fedélzetén – írja az MTI helyi lapok értesülései alapján.

A BBC úgy tudja, hogy legalább 12-en haltak meg, és sok a sérült. 

A TransAsia légitársaság két turbóhajtóműves ATR–72 típusú gépe a tajpeji Szungsan repülőtér közelében egy hídba akadt, és ezután a Kilung folyóba zuhant. Egy, a hídon áthajtó autó kamerája elkapta azt a pillanatot, amikor a repülő tengelye körül 90 fokkal elcsavarodva meredeken ereszkedik, majd szárnnyal elkapja a korlátot. A felvételt látva csoda, hogy egyáltalán maradtak túlélők.

A helyszínen folyik a mentés; úgy tudni, körülbelül tucatnyi túlélőt már kórházba szállítottak, de többen még mindig a gépben rekedve várnak a mentőalakulatokra. A tajvani CZITV Youtube-csatornáján élőben közvetíti a mentést:

A járat célállomása a Tajvanhoz tartozó Kinmen volt. Helyi televíziós értesülések szerint a szerencsétlenül járt gépen 53 utas tartózkodott. A TransAsia Airwaysnek tavaly júliusban pont egyugyanilyen típusú gépe szenvedett balesetet, akkor a repülő 54 utassal és négyfős személyzettel a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre a Tajvanhoz tartozó Penghu szigetén. A manőver azonban nem sikerült tökéletesen, és 47-en életüket vesztették. 

000 Hkg10144482
Galéria: Lezuhant egy tajvani utasszállítóFotó: Sam Yeh

Valószínűleg valami nagyon nem stimmelhet az TransAsia biztonsági előírásaival. A 20 repülőt üzemeltető, olcsó jegyeket forgalmazó társaság gépeivel az elmúlt 14 évben már kilenc baleset történt, mindannyiszor a francia–olasz ATR–72-esekkel volt baj.

Update:

HD videó:

 

index.hu

{flike}


 

h i r d e t é s