h i r d e t é s

Liberálisok: üdvözöljük a CETA ratifikálását!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Liberálisok: üdvözöljük a CETA ratifikálását!

2017. február 16. - 12:18

 

A Liberálisok üdvözlik és reménykeltőnek tartják,hogy az Európai Parlament ma meggyőző többséggel ratifikálta a CETA-t, az Európai Unió és Kanada közötti átfogó gazdasági és szabadkereskedelmi megállapodást. 

MTI Fotó: Marjai János

Várhatóan a kanadai parlament is ratifikálja néhány napon belül az egyezményt, amely ideiglenesen akár már április elején hatályba léphet.

A Liberálisok szerint a CETA a remélhetőleg létrejövő egységes transzatlanti gazdasági térség egyik fontos és nélkülözhetetlen építőkockája. Ehhez persze elengedhetetlen az EU és az USA közötti átfogó gazdasági megállapodás létrejötte is. Ha ez a gazdasági térség létrejön, akkor a transzatlanti közösség hosszú ideig képes lesz megőrizni meghatározó pozícióját nem csupán gazdasági, de politikai téren is.

Mindez pedig lehetővé teszi annak a világrendnek a fenntartását, amely a transzatlanti közösség értékrendjén alapul, annak érdekeit szolgálja, de jótéteményeiből az egész világ részesül. Ebben a keretben nyeri el az igazi jelentőségét a CETA, amely remélhetőleg előfutára a még nála is fontosabb EU-Egyesült Államok átfogó megállapodásának.

A Liberálisok üdvözlik, hogy értékrendünk és biztonságunk hosszútávú fennmaradásának biztosításához tegnap egy lépéssel közelebb kerültünk.


 

h i r d e t é s