h i r d e t é s

Londoni magyarok gyűjtenek a magyar demokrácia megmentésére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Londoni magyarok gyűjtenek a magyar demokrácia megmentésére

2019. március 17. - 11:56

Londonban tett látogatást szombaton Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke és Kész Zoltán elnökségi tag. A telt házas eseményt a Magyar Demokrácia Alap szervezte azzal a céllal, hogy a politikusok elmondják elképzeléseiket arról, miként lehetne hazacsábítani az angol fővárosban és más külföldi országokban élő magyarokat.

Balról Márki-Zay Péter, Kész Zoltán, Pokorádi Gábor és Szente Zsolt a londoni rendezvényen - Forrás: veszpresszo.hu

Pokorádi Gábor, a Magyar Demokrácia Alap egyik vezetője elmondta, hogy a külföldi magyaroknak elegük van abból, ami ma Magyarországon folyik, mert szerintük az nagyon messzire került az általuk fontosnak tartott demokratikus értékektől, ezért kezdtek el szervezkedni.

A Magyar Demokrácia Alap pártsemleges szervezet. A Londonban élő magyarok megegyeztek abban, hogy pénzt gyűjtenek azért, hogy Magyarország visszataláljon a demokrácia útjára. Márki-Zay Péter meggyőződött arról, hogy bár a kint élő magyaroknak csak mintegy 30–40 százaléka tervezi azt, hogy a közeljövőben hazaköltözik, mégis közel száz százalék hajlandó valamilyen formában befolyásolni is a magyarországi változásokat. A kint élők elmondták, hogy alapvető feltétel a jogbiztonság és a kiszámíthatóság. Márki-Zay Péter hangsúlyozta, hogy olyan Magyarországot építenek, ahova örömmel térhetnek haza a külföldön élő magyarok.

A Londonban bejegyzett Magyar Demokrácia Alapról itt olvashatnak további részleteket. (veszpresszo.hu)