h i r d e t é s

Ma is tavaszi időre készülhetünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma is tavaszi időre készülhetünk

2019. február 19. - 05:29

 

Előreláthatólag egy szerdán érkező hidegfront mögött lehűlés kezdődik, de ez csak átmenetinek ígérkezik! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a ködfoltok fokozatosan megszűnnek, de északkeleten helyenként tartósan is megmaradhatnak, illetve rétegfelhőzet is képződhet belőlük. Máshol napos idő lesz. Csapadékra nem kell készülni. 

Délután a többórás napsütést csak kevés felhő zavarja, csak néhol maradhat meg foltokban az alacsony szintű rétegfelhőzet. Csapadék nem lesz. Mérsékelt déli szél mellett 10, 16 fokig melegszik a levegő, de a párás vidékeken ennél hidegebb lesz.

Orvosmeteorológia

Kedden front nem érkezik térségünkbe, de gyenge melegfront jellegű hatás érvényesül. A fokozottan érzékenyeknek nem egyértelműen kedvező ez az idő sem, ráadásul az ízületi panaszok sem szűnnek meg. - írja a meteoklinika.hu

A fényszegény téli időszakot követően szinte kikívánkozunk a természetbe, ön is használja ki a jó időt kirándulásra, sportolásra, szabadtéri tevékenységekre. A napsütés segít a bőrben a D-vitamin képződésének, ami jól jön a kórokozók elleni „harcban”. A kinti elfoglaltságok során azonban még öltözzön rétegesen, hiszen fagyosan indul a reggel, aztán gyorsan melegszik a levegő, lekívánkozik a vastag ruházat. Legyen óvatos, könnyen megfázhat, csalóka lehet a napsütés, időnként pedig többfelé a szél is megélénkül. A nagy hőingás az időseket és a szívbetegeket is megterhelheti kismértékben.

A magasban melegedés zajlik, így a melegfrontra fokozottan érzékenyek kissé álmosak, tompábbak lehetnek, de ezt ellensúlyozza a természetes fény élénkítő ereje. Az enyhe fejfájás a friss levegőn csökkenhet, és a jó társaság is mérsékelheti a kellemetlen tüneteket.

A levegőben kis mennyiségben megtalálható a mogyoró és az éger pollenje, de ez még nem okoz allergiás reakciót. A következő napokban azonban hirtelen romlás várható az allergiahelyzetben! A légszennyezettség alacsony marad.

A közlekedőket az alacsony napállás időszakaiban elvakíthatja a napfény, készítsen az autóba napszemüveget. Az időnként megélénkülő szél csökkentheti egyes járművek menetstabilitását, és az egyeseknél fellépő koncentrálási zavarok is növelhetik a balesetveszélyt.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s