h i r d e t é s

Ma lehetnek elszórtan záporok, zivatarok!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ma lehetnek elszórtan záporok, zivatarok!

2018. október 07. - 06:01

 

Tovább melegszik az idő, helyenként a 24 fokot is elérheti a hőmérséklet. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a gyengén felhős és erősen felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, gyenge eső, záporeső formájában csapadék várható. 

Délután változóan felhős lesz az ég, szórványosan várható eső, záporeső, zivatar. Élénk lesz a délkeleti szél.

18, 23 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn délelőtt közepesen felhős lesz az ég, néhol alakulhatnak ki záporok.  Délután a napos és felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, helyenként várható csapadék. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 17, 22 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap sem érkezik időjárási front, azonban átmenetileg változékonyabbra fordul az idő, amelynek hatására többeknél jelentkezhet vérnyomás-ingadozás. - írja a meteoklinika.hu

Vasárnap front nem érkezik, de a változékony idő többek szervezetét megviseli. Az érzékenyek körében gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, a szív- és keringési rendszermegbetegedéseivel küzdők állapota romolhat. A krónikus betegek és idősek kerüljék a szellemileg és fizikailag megterhelő tevékenységeket, lehetőség szerint töltsék pihenéssel a vasárnap délutánt. Záporok, zivatarok idején átmenetileg fülledté válik a levegő, légszomj és mellkasi fájdalom jelentkezhet - az asztmások mérsékelten nehéz napra számítsanak.

 A reggeli órákban az előző napokhoz képest mérsékelődnek a panaszok, főleg az északkeleti területeken jelentkezhetnek ízületi bántalmak, azonban intenzív tünetekre nem kell készülni. A délutáni meleg időszakban továbbra is jelentkezhet migrén, fáradékonyság és koncentrálási problémák is előfordulhatnak.

Az időjárás az ország nagy részén nem kedvez a szabadtéri programoknak, több helyen várható, gyenge eső, záporeső, helyenként zivatar. A felhős, csapadékos tájakon jelentősen csökken a hő- és komfortérzet, melyen az időnként megerősödő szél tovább ront. 

A pollenterhelés alacsony marad, a napos délkeleti területeken a parlagfű még okozhat intenzívebb tüneteket.

A közlekedésben is nehéz napra számíthat: a csapadék hatására a Dunántúlon és a középső országrészben többfelé találkozhat nedves útszakaszokkal, növekszik a balesetveszély. Zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik a szelet, ez csökkenti a menetstabilitást, valamint türelmetlenséget, ingerlékenységet is okozhat. Az utakon fokozott figyelem javasolt!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s