fbpx Magánnyomozók is segítenek a Fidesznek az ellenzék megfigyelésében? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Magánnyomozók is segítenek a Fidesznek az ellenzék megfigyelésében?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Magánnyomozók is segítenek a Fidesznek az ellenzék megfigyelésében?

2021. december 01. - 14:39

 

A kormányoldal nincs rászorulva arra, hogy az állami titkosszolgálatokat vesse be kompromittáló információk gyűjtésére, az ilyen munkára a „mezítlábasakat” is be lehet vonni.

A kép illusztráció! - Forrás: Unsplash/Tim Mossholder

Egy, a HVG.hu-n megjelent cikkben magánnyomozók beszélnek arról, hogy a Fidesznek valójában nincs akkora szüksége a titkosszolgálatokra az ellenzék megfigyeléséhez, ugyanis sok ellenzéki politikust magánnyomozókkal figyeltetnek meg. A cikkben megszólalók szerint általános gyakorlat, hogy a Fidesznél volt titkosszolgákból álló magánvállalkozásokat bíznak meg azzal, hogy megfigyeljék a politikai ellenfeleiket.

A Demokratikus Koalíció azonnali tájékoztatást vár a kormánytól és a Fidesztől:

  • hány ellenzéki politikust figyeltetnek meg a titkosszolgálatokkal, és hány ellenzéki politikust figyeltetnek meg magánnyomozó cégekkel?
  • Mely ellenzéki politikusok ellen zajlik jelenleg is titkosszolgálati típusú adatgyűjtés és megfigyelés, akár az államon belül, akár magánúton?
  • Jelenleg mennyi pénzt költ arra a Fidesz az állami támogatásából, hogy megfigyeltesse a politikai ellenfeleit?

A DK szerint a magyaroknak joguk van tudni, hogy milyen megfigyelések zajlanak a demokratikus úton mandátumhoz jutott ellenzéki politikusok és pártok ellen!


 

h i r d e t é s