h i r d e t é s

Magyar diplomaták hozták át a Balkánon Gruevszkit

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Magyar diplomaták hozták át a Balkánon Gruevszkit

2018. november 21. - 15:37

 

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter megerősítette, hogy magyar diplomaták kísérték át a Balkánon a volt macedón miniszterelnököt. - írja a bumm.sk.

Forrás: MTI Fotó: Mitko Sztojcsev

A Közszolgálati Egyetemen tartott sajtótájékoztatón Szijjártó Péter magyar külügyminiszter megerősítette, hogy magyar diplomaták kísérték át a Balkánon Nikola Gruevszki macedón exkormányfőt.

Arra a kérdésre, hogy ki döntött erről, azt mondta, ez nem lényeges, nem történt bűncselekmény, mindenki szabályosan járt el, a magyar állam semmilyen szöktetésben nem segített.  Arra nem reagált, hogy milyen okmánnyal lépett be Magyarországra Gruevszki.

Az Index kérdésére, hogy volt-e bármilyen háttéralku a macedónokkal, azt mondta nem hisz az összeesküvés-elméletekben. Hozzáfűzte: semmilyen jelzés, vélemény nem érkezett az ügyben NATO-tagállam részéről. Szerinte ugyanakkor ez nem diplomáciai-külügyi, hanem menekültügyi kérdés. Arra a kérdésre, hogy ő személy szerint mikor szerzett tudomást az ügyről, azt mondta, amikor Gruevszki a tiranai külképviseleten megjelent. 

bumm.sk


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s