h i r d e t é s

Magyarországnak döntenie kell, hogy csapatban játszik, vagy kilép az EU-ból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyarországnak döntenie kell, hogy csapatban játszik, vagy kilép az EU-ból

2019. október 21. - 11:56

 

"Magyarországnak meg kell tanulnia csapatban játszani. Magyarországnak el kell döntenie, hogy az EU valódi tagja akar-e lenni, és nem csak az EU pénzügyi támogatását akarja elfogadni, és hozzájárul-e ahhoz, hogy az EU erős legyen" - ezt mondta Johann Wadephul, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) frakcióvezető-helyettese a német közszolgálati televízió (ZDF) vasárnapi adásában.

A kép illusztráció! - Forrás: Bloomberg

Egy hete maga Recep Tayyip Erdogan köszönte meg Magyarország kiállását Törökország mellett a szíriai offenzívával kapcsolatban. Mindez azután történt, hogy az uniós tagországok külügyminiszterei felszólították Törökországot, hogy azonnali hatállyal hagyjon fel az Északkelet-Szíriában kezdett egyoldalú katonai offenzívájával, és vonja vissza haderőit országa területére.

Múlt hét csütörtökön az Egyesült Államok és Törökország Észak-Szíriára vonatkozó tűzszüneti megállapodást kötött. Törökország egy ötnapos tűzszünetbe egyezett bele, hogy lehetővé tegye a szíriai kurd csapatok visszavonását a szíriai-török határról. A tűzszünetben már számos civil életét vesztette Szíriában. (24.hu)


 

h i r d e t é s