fbpx Mákvirágok földje | CIVILHETES

h i r d e t é s

Mákvirágok földje

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

Mákvirágok földje

2021. július 14. - 08:23

 

Avagy modern magyar ponyva pitaval.

Szájer, Kaleta, Borkai, Simonka, Boldog, M. Richárd, Berki Krisztián.
És a többiek.

Csaknem kiteszik a magyar nemzeti tizenegyet.
Ezek az alakok mind egyformák! Mocskos, itt-ott pitiáner tetteikért gyávaságukban nem vállalják a felelősséget, hanem – még a rendszer jóindulatát, mentő kezét is élvezve – minden módon kibújnának a felelősségre vonás alól.
Annyi gerincük sincs, hogy felvállalják, amit tettek!
Persze, hogy nem! A rendszer neveltjei, kiválasztottai, archetípusai!

Szájer, aki az ereszcsatornán menekült a brüsszeli rendőrök elől az illegális, a kijárási tilalom megszegésével tartott sajátos kis összejövetelről.
Aztán kénytelen volt fogcsikorgatva lemondani jól fizető állásairól, tisztségeiről. de az alapítványi kuratóriumi tagságát megtartotta.
És nem tudunk arról, hogy a katedráról kitiltották volna. Ilyen ember okítsa az ifjúságot!

Kaleta, aki hirtelen jó kereszténnyé vált és szánta-megbánta bűneit, még véletlenül se állt a perui bíróság elé, államköltségen kimentették, itthon meg egy sok évvel sújtható börtönbüntetés helyett a nagy nullával megúszta. Olyan pénzbüntetéssel, aminek politikai demonstrációért a harmincszorosával suhintotta meg Tordai Bencét, Szabó Tímeát a rendszer jóvoltából fékezhetetlen, elszabadult, folyamatosan deliráló Kövér

Csak Császyt és Tátrait lehetett lecsukni, koncepciós kirakatperben, soha el nem követett bűnökért.
Egy olyan létre sem jött ügylet, alá sem írt szerződés miatt, amit maga Orbán, hatalomra kerülve, aggály, gond nélkül realizált volna.
Csak sajnos vele Lauder nem közösködött.
Megszólalt a vészcsengő ebben az emberben: Orbánnal semmit!
Olyan vészcsengő, melyet mások azóta is rendre elnémítanak magukban. Itthon és külföldön is.

Csak Gergényit, és a közrend védelmében intézkedő rendőröket lehetett megbüntetni, az azóta is felmagasztalt, mostanában kártérítéssel is honorált, a tévé székháznál randalírozó, gyújtogató csürhe helyett.
A csürhe helyett, melyből lassan Wittner Mária-kategóriás szabadságharcosokat fabrikálnak.

És a vicc (a rossz, undorító, siralmas vicc) kategóriába tartozó büntetés befizetése után ez mocskos disznó nyomban kiválthatja az erkölcsi bizonyítványát: ő bűntelen ember.

Így küzd Orbán, Gulyás Gergely, Kocsis Máté, Novák Katalin, Varga Judit a pedofília, a gyermekeink megrontása ellen!
Erre oly büszke Kövér, Semjén, Osztie Zoltán, meg a komplett Magyar Nemzet!

Borkai, akinek az orgiázásai (szemben az újságírók és az általuk kiszolgált közvélemény felfogásával – mert ezeken rágódott mindenki) érdektelenek, viszont a gazdasági ügyeiben nem nyomoznak.
Hiszen az ügyvédje házának alagsorában történt váratlan csőtörés eltüntette az összes dokumentumot, melyek alapján egy normális ország normálisan működő vádhatósága és igazságszolgáltatása elhúzhatta volna a nótáját.

Él, mint Marci Hevesen, és a kutya se háborgatja. Hiszen a mi kölykünk!

Csakúgy, mint Simonka, akinek helyi országlása tárgyában csordogál valamiféle nyomozás (nyilván prezentálni kell Brüsszelnek, hogy mi aztán! Itt aztán!), és aki a minap mondta ki a frankót: "én döntök arról, hogy meddig maradok szabadlábon!"

Vele egy cipőben utazik a lajbiban, gatyában, komplett idióta-felszerelésben szédelgő Boldog István is. Mindketten változatlanul oszlopos tagjai a 133 bátor ember alkotta grémiumnak.

Aztán itt van ez az M. Richárd.
Aki az utolsó pillanatig szemernyi megbánást nem tanúsított, csak a bíró előtt játszotta el a nagyjelenetet.
Aki az áldozatra kente volna a saját vétkét, miközben a baleset után már másnap (jogosítvány nélkül) ugyanúgy száguldozott egy másik, ötvenmilliós csoda-micsodában.
Aki főállásban drogozott, ez a King Kong, aki gyenge egészségi állapota" miatt tárgyalásokat halasztatott.
Akit a házi őrizetére fittyet hányva külföldről hoztak haza.
Aki magától meghatva panaszolta a sajtó, a tévé nagy nyilvánossága előtt, hogy nem látják benne az érzékeny, esendő embert, pedig hát ő fest is.

Szerintem egy percig se hitte, hogy el fogják, el merik ítélni.

Rogán egykori testőrének jóakarói húzták halogatták, de végül, a közvéleményre tekintettel muszáj volt lecsukatni.

Azaz, mit beszélek. Elítélni. Mert arra nem fogadnék, hogy ülni fog.

Ahogy elkerülik a börtönt, sőt megmaradnak tisztségükben, újraválaszthatók és újraválasztottak itt-ott jogerősen elítélt fideszes polgármesterek is.

A legkirívóbb a balmazújvárosi Veres Margit esete, akit három éve ítéltek el. De Madácsi Imre (Kisléta), Szűcs Gabriella (Szakoly), Gyenes Levente (Gyömrő), Putnik Lázár (Újszentiván), Ferenczi Péter (Tiszasziget) se kutya. És ki tudja, hányan még!

Csupa remek akvizíció!

Zsúfoltak a börtönök, ugyebár! Meg aztán, mint Veres Margit tette, kegyelmi kérvényt lehet benyújtani, amit Áder sajátos módon évekig nem bírál el. Nagyon elfoglalt!

(Mondjuk, ennek nincs, nem lenne halasztó hatálya, de inkább azért nem hívjuk be, megvárjuk, mi lesz a beadvány sorsa! Ki tudja! Hát mán mégse engem rúgjanak fenékbe!)

A vége minden ilyen ügynek, amit nagy nehezen elrugdosnának a büntetés- végrehajtásig, az lesz, hogy elévül ezeknek a jómadaraknak a büntethetősége.
Aki meg mutatóba bekerül, mint Mengyi Roland, az VIP-vendég lesz, tanult ember létére könyvtáros.

Legújabban egy rossz arcú senki celeb, a főpolgármester-választáson (Puzsér Róberttal egyetemben) az ellenzékre szavazókat megosztani, összezavarni igyekvő Berki Krisztián került bíróság elé, és úszta meg ez az idióta, a gyengeelméjűséggel határos tettét: büntetőfékezett egy BKV busz előtt, balesetet, kis híján tömeges balesetet, sérülést okozva.

(Ajánlom szeretettel, hogy legközelebb egy kamion, vagy egy tank előtt büntető-fékezzen!)

És volt pofája előadni, hogy a buszsofőr agresszíven vezetett. Megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel. Talán belebukik egy hasonló ügybe, és akkor lecsukják. Ámbár! Ő is jó emberük!

Nem lesz itt soha rend. És az igazán nagy, országrabló, országvesztő disznóságokról fel sem merülhet, hogy bíróság elé valók
Olyanok hétmérföldes bűneiről, akikhez képest Simonka, Boldog, Borkai, e megyényi, de mégis helyi potentátok "futottak még" kis halaknak számítanak. Mivel, mint tudjuk, mindig, minden a legnagyobb fejétől bűzlik.

A legnagyobb gazemberek felelősségre vonása csak az ellenzéki vezetők, Jakab, Gyurcsány, Dobrev, Márki-Zay, Fekete-Győr fantáziájában és kortes- beszédeiben létezik.

Szálasit ugyan fölkötötték. de Tisza István megúszta volna, ha nincs forradalom.
Horthyt még távollétében sem fogták perbe, ítélték el.
Kun Béla, Rákosi emigrációban, Kádár ágyban, párnák közt halt meg.

Ellenben Károlyit minden rezsim elítélte, vagy kivetette magából.

Akkor min csodálkozunk? Oszoljunk, emberek! Nincs itt semmi látnivaló!


 

Kommentek

h i r d e t é s