h i r d e t é s

Már nem szerepel a tulajdonosok között: kiugrott a képviselő a zughoteles cégből

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Már nem szerepel a tulajdonosok között: kiugrott a képviselő a zughoteles cégből

2020. január 14. - 15:39

 

Már nem szerepel a tulajdonosok között Becsó Zsolt abban a cégben, melyről decemberben derült ki, hogy engedély nélkül üzemeltet egy szállodát a főváros VI. kerületében - vette észre a 24.hu.

Becsó Zsolt 2006 óta országgyűlési képviselő - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Ublot Kft. cégadataiban Becsó sokáig társtulajdonosként szerepelt, de a Blikk-nek akkor azt nyilatkozta, nem vett részt a cég operatív vezetésében, csak sajnálatos módon a cégbíróság még nem vezette át az adatokat. A lap azonban akkor megkérdezett egy ügyvédet, aki azt mondta: az ilyen változások egy napon belül megjelennek a cégadatbázisokban.

A zugszálloda egy terézvárosi társasházban működött - éveken át engedély nélkül, és erről a terézvárosi önkormányzat sem tudott. A képviselő és üzleti köre 2016-ban négy lakást vett a házban, akkor, amikor a kerületben az átlagos négyzetméterár 640-650 ezer forint körül volt. Az összesen 550 négyzetméternyi területű ingatlanokat így körülbelül 350 millió forintért vehették meg.

A képviselő utolsó vagyonnyilatkozatában nem említi, hogy a hathavi képviselői alapdíjon felül lenne készpénztartaléka, igaz, megemlít egy 3,6 milliós, illetve egy 35 ezer eurós takarékbetétet, állampapírban és befektetési jegyben további 16, illetve 12 milliós megtakarítása és befektetése van. Banknak 11, egy magánszemélynek pedig 12 millió forinttal tartozik. (blikk.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s