h i r d e t é s

Márki-Zay: Jobb egy vállalható fideszes, mint egy vállalhatatlan ellenzéki jelölt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Márki-Zay: Jobb egy vállalható fideszes, mint egy vállalhatatlan ellenzéki jelölt

2019. február 20. - 13:44

 

Előbb támogatna egy tisztességes fideszes jelöltet, mint például Hunvald Györgyöt. - írja a 24.hu.

Illusztráció: 168ora.hu Fotó: Merész Márton

Előbb támogatnék egy tisztességes fideszes jelöltet, mint olyasvalakit, akit egy büntetőeljárásban már elítéltek, vagyis például Hunvald Györgyöt

– mondta a 168 Órának Márki-Zay Péter.

Hódmezővásárhely polgármestere azután fogalmazott így egy székesfehérvári és egy budapesti fórumán is, hogy megszellőztették, az MSZP erzsébetvárosi szervezete Hunvald György korábbi polgármestert indítja az őszi önkormányzati választáson. A hírt ugyan az MSZP cáfolta, illetve Hunvald sem jelentette be indulását.

Hunvald ellen több büntetőeljárás is indult, többek közt önkormányzati ingatlanok áron aluli értékesítése miatt. A volt polgármestert több cselekményben is bűnösnek mondták ki, de börtönbe vonulnia nem kellett, mert a büntetésekbe beszámították az előzetesben töltött időt. Az ügyet 2016 decemberében kezdték újratárgyalni.

Az ügy kapcsán Márki-Zay közölte, jobb egy vállalható fideszes, mint egy vállalhatatlan ellenzéki jelölt. Arra a kérdésre, hogy hol lehet meghúzni a határt, azt mondta, nyilván vannak vitatható esetek is ellenzéki politikusok elleni bírósági eljárások kapcsán, Hunvald esetében azonban egyértelmű a helyzet.

Mi nem önmagában a Fidesz ellen vagyunk, hanem az elmúlt 28 évben meghonosodott, megkérdőjelezhető politikai kultúra ellen. Ezen akarunk változtatni, és ebben akarunk megtisztulást elérni

– fogalmazott.

24.hu


 

h i r d e t é s