fbpx Matolcsy megnevezte Magyarország 10 szégyenfoltját | CIVILHETES

h i r d e t é s

Matolcsy megnevezte Magyarország 10 szégyenfoltját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Matolcsy megnevezte Magyarország 10 szégyenfoltját

2019. október 15. - 08:42

 

Matolcsy: "Orvosaink és vezetőink zöme érzéketlen, sőt tudatlan a gyerekre vágyók női gondjainak megoldásában."

Tíz pontból álló szégyenfolt-listát írt le Matolcsy György. A Növekedés.hu oldalon megjelent írásában az MNB elnöke a ferihegyi gyorsvasúttól a ferzőzésmentes óvodán át a cukor megadóztatásáig sok területet érint.

  1. Méltatlan hozzánk, hogy a Liszt Ferenc repülőtérről nem vezet Budapest központjába gyorsvasút és gyorsút. 
  2. Ahová nem vezet út, onnan nem vezet kiút a szegénységből. 2030-ra az ország gazdasági fejlettségi szintjére kell emelni a közúthálózatot.
  3. Támogatni kell a gyermekre vágyó nők egészségügyi gondjainak megoldását. (Inzulinrezisztencia, a hormon zavarok, a lombikhoz való anyagi hozzáférés, a huszonévesek saját petesejtjeinek tárolása.)
  4. A fertőzések elkerülése érdekében a bölcsődébe való érkezéskor meg kell vizsgálni a gyerekeket. Ezzel fel lehetne számolni a bölcsődei influenza sok kárt okozó speciális magyar jelenségét.
  5. Európa legtöbb befolyó vizével a legkisebb az öntözött mezőgazdasági területünk. Aszály idején a GDP 0,5-1 százalékát elveszítjük. 100 öntözőtavat és csatornákat kell építeni.
  6. A világ 5. legnagyobb, de legjobb minőségi jellemzőivel rendelkező gyógyvíz kincsünket Budapesten mélyen a lehetőségek alatt használjuk. Legyen Budapest újra fürdőváros.
  7. A világ 2.-3. legnagyobb túlsúllyal élő nemzete vagyunk. Adót a cukorra!
  8. Eljött az idő, hogy mérjük minden állami döntés eredményét. Ideje mérnünk minden közpénzből vagy magánpénzből működő orvos, tanár és más teljesítményét, nyilvánosan az interneten. Digitális korban ez kötelező!
  9. Teljes fordulat kell a nyelvtudásban 2030-ra. 
  10. Hirdessünk egy totális Budapest megújítási programot, sok civil tervvel és sok állami, továbbá üzleti forrással.

portfolio.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek