h i r d e t é s

Még a választások előtt megvenné a Budapest Airportot a magyar kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Még a választások előtt megvenné a Budapest Airportot a magyar kormány

2021. október 17. - 06:24

Úgy tudni, hogy az Orbán-kabinet még ez évben nyélbe akarja ütni a boltot, semmiképpen sem várná meg vele a választásokat. 

Bennfentesek szerint a magyar kormány vezette konzorcium ezúttal 4 milliárd eurós vételi ajánlatot tett a Budapest Airportra és úgy hírlik, hogy a nagyjából 140 milliárd forintos összeg már megfelelő tárgyalási ajánlatot jelent hármas szövetség számára, amely 80 évre kapta meg a koncessziós jogokat, bár sem a főrészvényes német AviAllianz, sem az Innovációs Minisztérium nem kívánt nyilatkozni az új fejleményről - írja a Bloomberg

Úgy tudni, hogy az Orbán-kabinet még ez évben nyélbe akarja ütni a boltot, tehát semmiképpen sem várná meg vele a választásokat. A miniszterelnök kényszerhelyzetben van, mert a felmérések arra utalnak, hogy jövő tavasszal kemény versengés lesz az urnáknál. Az ellenzék pedig kilátásba helyezte, hogy eltörli a mostani hatalom több fontos megállapodását.

Az ugyanakkor már kiderült, hogy a MOL, valamint Jellinek Dániel, az Orbán családdal bizniszelő üzletember benne van a repülőtér üzemeltetési jogára áhítozó csapatban, de a tulajdonosok a többiek kilétéről is szeretnének felvilágosítást kapni. Továbbá arról, hogy van-e elég pénzük az adásvételhez, illetve kellő szakmai tapasztalatuk Ferihegy elnavigáláshoz. (nepszava.hu)