h i r d e t é s

Még az USA sem fogja tudni megakadályozni Oroszország szétesését

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Még az USA sem fogja tudni megakadályozni Oroszország szétesését

2022. augusztus 01. - 08:41

Kamil Galejev, orosz elemző szerint az Egyesült Államok kísérletet tesz majd Oroszország egyben tartására, amelyre nyomós oka van.

Forrás: Desk Russie

Tele van az orosz állami média azokkal a hírekkel, hogy az Egyesült Államok azon dolgozik, hogy feldarabolja Oroszországot, mint ahogyan 30 éve tette a Szovjetunióval. Kamil Galejev moszkvai elemző azonban az Idel-Ural oldalára írt elemzésében arra világított rá, hogy az Egyesült Államok annak idején pont, hogy a Szovjetunió megmentésén dolgozott, mint a teljes elpusztításán – írja Liner.

Galejev úgy véli, hogy 1991-hez hasonlóan most is ezt a stratégiát fogják követni, hogy egészen az utolsó pillanatig megpróbálnak segíteni Oroszország egyben tartásában, azonban hasonlóan a Szovjetunióhoz, most sem fog sikerülni.

„Most pedig az USA azon fog ügyködni, hogy megmentse Oroszországot és az állami egységét, mivel az amerikai emberek folytonosságot és kiszámíthatóságot akarnak, nem kívánnak radikális változást, Oroszország szétesése pedig ezt jelentené, ami kényelmetlen helyzetet okozhat Washingtonnak” – mondta az elemző.

Galejev szerint azonban semmilyen terv nem fog működni és Oroszország azelőtt szét fog esni, hogy közvetlen fenyegetést jelentene az Egyesült Államokra nézve – így Washington olyan győzelmet deklarálhat, amit nem akart. „Az USA a Szovjetunió szétesését sem tudta megakadályozni, ezért nem fogják tudni ezt Oroszország esetében sem” – fogalmazott az elemző.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s